март 29, 2024

Лечението на Велко Кънев трябва да бъде подновено отново

https://kliuki.net/kliuki/lechenieto-na-velko-kanev-tryabva-da-bade-podnoveno-otnovo/135988 Kliuki.net
Лечението на Велко Кънев трябва да бъде подновено отново

Заболяването на великия актьор се е обострило

Това може да наложи ново лечение на рака на гърлото в Германия. Докато бе в Аугсбург, Велко често разговаряше по телефона и скайпа с колегите си. Питаше за различни постановки, за приятели, радваше се, че публиката в Народния театър се увеличава.

[caption id="attachment_3810" align="alignleft" width="300" caption="Велко Кънев"]Велко Кънев[/caption]

След като се завърна у дома, Велко Кънев започна да живее по-кротко. Бе наясно с жестоката истина, че никога вече няма да излезе на сцената както преди. Около него бе тихо, защото бе почти без глас. Опитваше да общува с приятелите си както преди, но успяваше само с шепот. Разговорите с него бяха на около една педя разстояние. Велко не желаеше да говори с апаратче, нито с писане. Търсеше нов подход към речта.

Няколко заглавия подготвяше Кънев като режисьор за новия сезон в театъра. Премиерата на едното от тях - „Бившата жена на моя живот", бе през септември в бургаския театър, четем във вестник „България Днес“. Директор на тази трупа е един от най-близките му приятели в изкуството и негов другар по рибарство - Борислав Чакринов. Двамата не пропуснаха и това лято да хвърлят въдица на Южното Черноморие. Докато чакат рибата да клъвне, двамата говорят основно за театър.

Сега около Велко бдят неговите най-близки хора. Но целият театър мислено е с него. Стискаме му палци и ние!