Вижте мястото, където Михаел Шумахер едва не загуби живота си (Снимка)

Ударът в главата на бившия пилот от Формула 1 бил толкова силен, че каската му се разцепила на две

Вече втори ден продължава борбата за живота на бившия състезател от Формула 1 Михаел Шумахер. Легендата в автомобилния спорт е в кома след като в неделя падна лошо по време на ски спускане в курорта Мерибел във френските Алпи.

Мястото, където Михаел Шумахер едва не загуби живота си
Мястото, където Михаел Шумахер едва не загуби живота си

Вследствие на падането Шуми удари лошо главата си на камък, скрит под снега и изпадна в кома. От Daily Mail разпространиха снимки на мястото, където се предполага, че седемкратният шампион във Формулата едва не загуби живота си. Очевидци на трагедията издават, че действително зоната, малко извън пистата, е осеяна с опасни камъни, които представляват риск за живота на всеки скиор, тъй като са скрити от натрупалия сняг.

В същото време в болницата в Гренобъл продължава борбата за живота на Шумахер. Медиците не смеят да дадат прогнози за състоянието му, окачествявайки го единствено като „много тежко“. Бившият пилот от Формула 1 се е ударил в камъка със скорост от почти 100 километра в час. Вследствие на зверския удар, каската на немеца се е разцепила на две.

Лекарите са категорични, че именно това е спасило живота на Шуми. „Ако не носеше каска по време на инцидента, със сигурност вече щеше да е мъртъв“, категорични са специалисти.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.