Принц Уилям се отказва от трона, Камила триумфира!

Гласувайте за статията

Принц Уилям се отказва от трона, Бъкингам в шок, а Камила триумфира

Принц Уилям тайно е подписал декларация, че се отказва от претенции към трона, ако баба му Елизабет Втора реши да абдикира или да се оттегли. Според информация на американски медии, синът на Чарлз и Даяна се е отказал от престола в полза на баща си принц Чарлз и съпругата му Камила.

Принц Уилям е известил кралицата, че отговорностите на кралския живот и общественото внимание върху семейството му станали прекалени напоследък за бременната му съпруга и той е взел решение, че ще остави титлата на баща си. Изявлението му е било направено по повод засилените спекулации, че кралицата смята да абдикира в полза на внука си, за да го качи на трона, пропускайки сина си Чарлз в линията за унаследяване.

Принц Уилям се отказа  от трона

Принц Уилям се отказа от трона

Принц Уилям изненадал силно кралското семейство, когато обявил, че се отказва от престола заради своята съпруга Кейт Мидълтън. В момента тя преминава през тежък период от бременност и той не желае излишно внимание върху нея, пише списание „Глоуб“.

Камила триумфира

Камила триумфира

Също така, според изданието, въпреки решението на принц Уилям да се откаже от трона, е много възможно кралица Елизабет да игнорира решението му и да определи еднолично своя наследник за короната като заобиколи син си и остави властта на 32-годишният внук. В този случай декларацията на Уилям остава само жест на добра воля, тъй като на херцога на Кеймбридж ще му се наложи да се съобрази с решението на баба си, в качеството й на монарх.

„Глоуб“ пише, че декларацията на Уилям е развеселила Камила Паркър и принц Чарлз, които най-накрая ще получат това, което отдавна желаеха. Не е тайна, че в Кларънс хаус и Кенсингтън се води тиха война, която да принуди Кейт и Уилям да станат по-малко популярни пред обществото, за сметка на Чарлз и Камила. Именно дворцовите интриги станаха и причина, принцесата да напусне Лондон. С декларацията си, че се отказва от трона, принц Уилям се надява да осигури поне малко спокойствие на бременната си съпруга.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар