Pfizer генерира колосална печалба

Гласувайте за статията

Те са основният доставчик на ваксини за ЕС

С ваксините на Pfizer („Пфайзер“) и Johnson & Johnson („Джонсън и Джонсън“) продължават плановете за имунизация на гражданите на страните-членки на Общността.

Pfizer

Те са основният доставчик на ваксини за ЕС

Американската компания Pfizer („Пфайзер“) обяви очакваните приходи от продажбите на ваксините срещу COVID-19. Припомняме, че те са разработени заедно с германския й партньор BioNTech. Според плановете, печалбите им ще са между 59,4 млрд. и 61,4 млрд. долара, съобщи Reuters.

Предполагаемите продажби са на стойност 15 млрд. долара

Същевременно от компанията предполагат, че ще реализират продажби на стойност 15 млрд. долара.
Pfizer e основният доставчик на ваксини за страните от ЕС. По-рано Европейската комисия обяви, че се дистанцира от лабораторията на шведско-британската компания „Астра Зенека“ (AstraZeneca) в стратегията си за ваксиниране срещу COVID-19.

Големите закъснения в доставките на препарата на британско-шведската компания за ЕС предизвикаха сериозен скандал. Продуктът на „Астра Зенека“ трябваше да се използва за масова ваксинация през първото тримесечие на 2021 г. Компанията обаче не успя да гарантира повече от 25% от 100-те милиона дози, които обеща на Брюксел.

Сега германската лаборатория BioNTek обещава да достави допълнителни 75 милиона дози от произведената от Pfizer ваксина за ЕС през второто тримесечие на годината, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар