Пълна мизерия! Виж как Варна прогони летовниците (СНИМКИ)

Гласувайте за статията

Повече от денонощие почти цяла Варна е без вода, което прогони летовниците

 

Летовниците бягат от Варна, която потъна в мизерия заради липсата на вода!

Варна потъна в мизерия заради липсата на вода, летовниците бягат

Варна потъна в мизерия заради липсата на вода, летовниците бягат
сн.: БУЛФОТО

Огромни райони като „Аспарухово”, „Галата”, „Звездица” и още няколко останаха на сухо, което принуди гостите на града да си стегнат багажа и да си тръгнат. Тези части са разположени около морето и през този сезон обикновено отседналите се увеличават с всеки изминал ден.

Тази година обаче Варна изпадна в колапс в разгара на туристическите месеци, когато е абсурдно да стоиш без вода. Местните хукнаха към минералните чешми, където висят с часове, за да се сдобият с ценната течност. Въпреки, че е осигурена водоноска, която обикаля кварталите, тя явно се оказва недостатъчна.

Варненци се видяха в чудо и висят с часове за вода

Варненци се видяха в чудо и висят с часове за вода
сн.: БУЛФОТО

Още по-притеснителното е, че здравната инспекция изиска да се извърши дезинфекция и анализ на качествата на водата, тъй като след отстраняването на аварията тя няма да е годна за пиене. Забраната вече е в сила и гражданите ще бъдат повторно уведомени за отмяната й. Дотогава не трябва да се разчита на водата от чешмата, даже и за готвене, предупреждават специалистите.

Плажовете се пълнят от горещото време, но някои не успяха да понесат безводието и прибързано прекратиха почивката си. Имайте го предвид, за да не останете разочаровани. Вижте от снимките как Варна се бори с мизерията, което прогони летовниците!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар