Наградите Дарвин 2013 – вижте топ 3 на най-идиотските постъпки за 2013 година

Или как можеш да станеш за резил или дори да умреш по-най нелепия възможен начин заради собствената си глупост

Наградите Дарвин са малко познати на българската публика. А са едни от най-популярните в целия свят. Става въпрос за „отличие“, връчвано понякога и посмъртно за пълна липса на рационален разум в действително разиграли се ситуации. Вижте кои са „призьорите“ на наградите и сами преценете да се смеете ли или да плачете.

Човешката глупост не познава граници
Човешката глупост не познава граници

1. Първото място, напълно заслужено, е за Джеймс Елиът, обирджия от Калифорния. Когато 38-калибровият му пистолет засякъл по време на обир, пишман крадецът обърнал дулото към очите си и надникнал в цевта, за да провери какво не е наред. След което дръпнал спусъка. Този път обаче оръжието не засякло. Разбираемо, Елиът е отличен за идиотската си постъпка посмъртно.

darwin meat2. Второто място е за главният готвач в швейцарски хотел и неговият застрахователен агент. Готвачът изгубил пръста си докато мелел месо в една от машините. Застрахователната му компания обаче заподозряла опит за измама, затова изпратила свой представител, който да провери достоверността на историята. След като и застрахователят останал без пръст, след опита да смели месо, искът на готвача бил уважен.

darwin robber3. Челната тройка се допълва от поредния злополучен обирджия. Който, за негово щастие, остава жив след опита си за грабеж. Но с пръст в уста. Случката се разиграва в Луизиана, в местен хранителен магазин. Мъжът влиза в помещението, вади банкнота от 20 долара и моли касиерката да му развали парите. Когато жената отваря касата, крадецът вади пистолет, насочва го срещу нея и заповядва да му даде цялото съдържание на касата. Служителката се подчинява, а непознатият грабва банкнотите и изчезва, оставяйки неговите 20 долара на щанда. Точната сума, която получил от касата била точно… 15 долара!

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.