Михаел Шумахер може да изпадне отново в кома след събуждането си?

Михаел Шумахер може да не знае кой е след като се събуди

Михаел Шумахер може да изпадне в естествена кома след като бъде събуден от изкуствената такава, в която го държат лекарите. Професор Хайнцпетер Мьоке, директор на Института по спешна медицина в Хамбург е силно притеснен за състоянието, в което ще бъде седемкратният световен шампион от Формула 1 след като лекарите го извадят от изкуствената кома, в която се намира.

Михаел Шумахер може отново да изпадне в кома
Михаел Шумахер може отново да изпадне в кома

Според специалиста има сериозен риск Михаел Шумахер отново да изпадне в кома, този път естествена, след събуждането си. Шокът от случилото се може да доведе до това Шумахер да не помни кой всъщност е нито пък какво се е случило. „Михаел Шумахер може да изпадне в шоково състояние и да се опита да махне тръбичките от тялото си“, прогнозира Мьоке.

Вследствие на преживения шок, мозъкът на Шумахер може отново да спре да функционира, изпращайки го в кома. Докторите от болницата в Гренобъл вече са предупредили съпругата на Нихаел Шумахер Корина и двете им деца, че най-трудният етап от възстановяването на звездата тепърва предстои. „Може да минат седмици преди всички медикаменти, които го поддържат в комата, да бъдат изхвърлени от организма му“, издават медиците. През този период Михаел Шумахер ще бъде под стриктно лекарско наблюдение, за да се наблюдават абсолютно всичките му реакции, предават от Daily Mail.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.