Михаел Шумахер излиза от комата, вече мърда и устни

Михаел Шумахер излиза от комата, вече прави опити за контакт

Михаел Шумахер е по-добре и вече дори се опитва да се движи и да прави опити за контакт. Пилотът от „Формула 1“ върви към възстановяване и семейството и приятелите му са обнадеждени относно състоянието му. Според последните новини, съобщени от приятеля му Фелипе Маса, Михаел Шумахер прави опити да мърда устните, което успокоило близките му.

Маса сподели, че е „много обнадежден“ за състоянието на своя приятел и е изключително позитивно настроен за възстановяването му, след като посетил шампиона от Формула 1 в болницата.

Михаел Шумахер си възстановява, вече мърда устни
Михаел Шумахер си възстановява, вече мърда устни

„Той спеше, когато го посетих, но изглеждаше много добре. Изглеждаше нормално и дори правеше опити да мърда с устни и да се движи. Това ми изглежда обнадеждаващо. Не съм лекар и не мога да кажа нищо определено за състоянието му. Но след като го видях съм много по-обнадежден за състоянието му“, казва още той  след посещението си при Шумахер, пише dailymail.co.uk.

Фелипе Маса съобщи нови факти, около състоянието на шампиона
Фелипе Маса съобщи нови факти, около състоянието на шампиона

Повече от осем седмици Михаел Шумахер бе държан в състояние на кома. Той претърпя през декември миналата година тежко падане, при което си удари главата. След това бе принуден да се пребори и с пневмония, която заплашваше да влоши и без това критичното му състояние. За щастие пилотът бе спасен и се възстанови от белодробната инфекция.

Въпреки очевидните подобрения, за които сподели Фелипе Маса, специалистите неврохирурзи не бързат с оптимистичните прогнози. Според някои от тях, стара травмата от удар по главата може да усложни възстановяването на Михаел Шумахер и дори да доведе до парализа на дясната му половина на тялото или загуба на гласа.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.