Кредит без трудов договор – какво трябва да знаем за него?

Гласувайте за статията

Влезеш ли в банка за да търсиш кредит първото, с което се заема банковия служител е да ви даде списък с документите, които се изискват за отпускането на заема. Едно от условията е да си на безсрочен трудов договор, което един вид да гарантира, че сте платежоспособни и можете без проблем да поемете ангажимент към своето задължение. Според българското законодателство обаче работодателя има право да сключи със своя служител или работник срочен шестмесечен договор. За потребителски кредит в по-голям размер обаче това наистина може да е голяма пречка за неговото получаване. Логично е за по-големите суми да се изисква обезпечение и едно такова например да е трудовия договор. Банките са безкомпромисни в своите условия и дори имат още едно изискване – възнагражденията да минава именно през тях. Все още има практика обаче работодателите да предпочита да плащат в брой на своите служители, което е още една пречка въобще да си помислите, че можете да разчитате на положителен отговор от тази институция.

Това не бива да ви отчайва, тъй като за по-дребни парични заеми има решение. Компаниите за бързи заеми специално представят един от своите продукти – кредит без трудов договор. Реалната икономическа обстановка показва, че не е задължително да сте назначени на трудов договор за да можете да се наречете платежоспособен. Понякога човек получава доходи от различни места, които не са регламентирани. С оглед да спестят пари от осигуровки и данъци има работодатели, които все още работят в сивата икономика. Това обаче не означава, че не са лоялни към хората, които работят за тях. Други доходи могат да бъдат тези от наеми, субсидии, социални помощи и други. Ако сте в отпуск по майчинство е логично да не сте в трудово правоотношение и да не можете да представите такъв документ пред кредитора си. Затова е наистина по-приемливо да вземете по-малък кредит, но за сметка на това да си спестите подготовката и загубата на време за документи, справки и попълване на формуляри.

За всички, които получават пари по граждански договор, безработни са, но имат постъпления от социално подпомагане във формата на обезщетение, ползват отпуск по майчинство или друго, кредита без трудов договор може да допринесе за да вземат тези лица пори на заем, без да се притесняват, че желанието им ще бъде отхвърлено. Ако за банките тези кандидати са трудни за проучване, то фирмите за бързи кредити им гласуват доверие, тъй като все пак те разполагат с някакви доходи, с които да обслужват дължимото си.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар