Кейт и Уилям кръстиха наследника си

Гласувайте за статията

Синът на кралската двойка се казва Джордж Александър Луис

Най-чаканото бебе в целия свят — синът на Кейт и Уилям вече официално има име. Любимата кралска двойка на Англия обяви как се казва наследникът им.

Синът на Кейт и Уилям бе кръстен Джордж

Синът на Кейт и Уилям бе кръстен Джордж

Двамата решиха малчуганът да носи името Джордж Александър Луис. А пред медиите той бе представен като Негово кралско височество принц Джордж от Кеймбридж.

С избора на име Кейт и Уилям оказа изключителна почит към кралица Елизабет. Като избраха за име на сина си, това на баща й.

Малкият наследи името на прапрадядо си Джордж VI

Малкият наследи името на прапрадядо си Джордж VI

Не е тайна, че британската кралица бе изключително привързана към баща си. И до днес с изключително вълнение си спомня за него. Решението на Кейт и Уилям да кръстят първородния си син на неговия прапрадядо трогна цялата нация. И милиони посрещнаха с бурни овации решението на двамата.

Освен на прапрадядо си крал Джордж VI, малкият принц е наследник на още петима британски монарси със същото име. Второто и третото му име също не са случайно избрани. Малкият е кръстен и на шотландския крал Александър и на любимия чичо на прадядо си принц Филип – лорд Луис Маунтбатън, който почита през 1979 след атентат, пише dailymail.co.uk.

Кралица Елизабет била трогната от избора

Кралица Елизабет била трогната от избора

Така имената на новия принц на Кеймбридж удовлетвориха изцяло членовете на кралското семейство. Близки до кралицата издават, че Елизабет е останала изключително поласкана от жеста на Кейт и Уилям да кръстят детето с името на баща й.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар