Измама! БНТ праща друга песен на Евровизия!

Гласувайте за статията

Изглежда желанието на зрителите няма никакво значение за телевизията, от която решиха да изпратят „Само шампиони” на конкурса

Изборът на зрителите е без значение за БНТ

Изборът на зрителите е без значение за БНТ

„Само шампиони” ще замени песента „Кисмет”, която зрителите избраха с гласуване чрез смс-и. По този начин парите, които хората са дали за да пускат смс-и, отиват на вятъра. Съвсем нормално, този произвол разгневи интернет потребителите. Голяма част от тях недоволстват, че са пуснали повече от един смс, за да подкрепят песента „Кисмет”, а сега се оказва, че това няма никакво значение. Нещо повече, те ще си платят фактурите, докато от БНТ ще си изпратят песента, която е техен фаворит. „Кой ще ме компенсира за хвърлените на вятъра пари” са част от гневните потребителски коментари.

От БНТ се обосноваха за произвола си с нарушени авторски права. Според думите им единият от създателите на песента – Джонатан Тисей е уведомил БНТ, че не е съгласен песента му да участва на Евровизия. Доста нелепо оправдание от страна на телевизията, гневят се зрители. Все пак когато е предоставил песента, авторът няма как да не е знаел с каква цел ще се използва. За да твърдят сега от БНТ, че той не бил съгласен и затова им се налагало да изпратят друга песен.

Истината е, че от самото начало „Само шампиони” беше гласена като песента, с която Елица и Стунджи ще ни представят на „Евровизия”. Тази песен беше най-често въртяна в ефира на БНТ, получи най-много реклама и логично беше и избор на журито, избрано от БНТ. Изборът на зрителите обаче беше „Кисмет”. Избор, който изненада телевизията и това си пролича по изненаданата физиономия на водещия Драго Драганов, когато обяви крайния резултат.

Изглежда обаче желанието на зрителите няма никакво значение за телевизията и те в крайна сметка си правят това, което си искат. А мнението и парите на и без това малко останалите им зрители не ги интересуват.

Ето го и изборът на БНТ, не на хората.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар