Ето как ни прецакват със сметките за ток!

Гласувайте за статията

Промени в напрежението на тока повишават сметките двойно

Скандалите около високите сметки за ток край нямат. След потребителите на ЧЕЗ, от високи сметки се оплакаха масово и клиентите на другите две електрически компании в страната. Оказа се, че високите сметки за ток не са единствено в резултат на повишеното потребелнение по празниците, а също и заради промени в напрежението в електропреносната мрежа.

Проблеми в напрежението водят до високи сметки за ток?

Проблеми в напрежението водят до високи сметки за ток?

Граждани от цялата страна се оплакват, че само допреди месец са дължали по 50-60 лева сметки за електроенергия.  По празниците обаче се стига до фрапиращи суми -от порядъка на 200 -300 до 2 – 3 000 лева сметка за ток на домакинство!

Докато гостуваше в предаването „Тази сутрин“ Людмила Манова, направи доста шокиращи разкрития. Организаторката на протестите срещу ЧЕЗ в Благоевград разкри, че е получила 165 лв. сметка за ток за месец декември при обичайно плащани 60 до 70 лв. на месец.  По нейни наблюдения след 18 часа вечерта, енергийните дружества намаляват подаването на електроенергия и от 220 V напрежение по мрежата се доставя електричество със 160-180 V напрежение.

Противно на очакванията електроуредите отчитали по този начин двойно по-висок разход на енергия. Което от своя страна води и до по-високи сметки. По думите й се получава истински парадокс–при по-ниско напрежение уредите отмерват по-високо потребление.

От ръководството на ЧЕЗ обаче категорично отричат това да е вярно. Според тях е логично напрежението да пада в определено граници заради натовареното потребление вечер, но това влияело върху сметките за ток.

Повече по темата можете да видите във видеото  ТУК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар