Есенният косопад – как да се справим навреме

Краят на лятото бележи граница, която поставя нови изисквания спрямо грижата за косата

С отминаването на лятото настъпват топлите есенни дни, през които се настройваме за следващите, по-студени сезони. Понякога този период е доста депресиращ, но той поставя и своите нови изисквания относно грижата за косата. Възможно е тя да започне да ви подсказва, че вече трябва да вземете някои по-специфични мерки. Косопадът е първият признак, че красивото ви украшение на главата настоява за допълнително внимание.

Есенният косопад може да продължи месец, месец и половина. До известна степен той е напълно естествен процес, но не бива да позволяваме да се задълбочава, ако неглижираме състоянието на косата си.

Следната стратегия може да се окаже ползотворна за възстановяването на обичайната ви грива:

Нова прическа

По-късата прическа би съживила рязко косата ви, ще я дари със сила и със сигурност ще ограничи капенето й. Ако този вариант не е по вкуса ви, можете поне да посещавате по-често фризьора си и да отрязвате краищата, за да се възвърне тонуса й. Освен това така ще направите по-стабилна косата си, за да може тя да устои и да бъде гъвкава на променящите се температури навън.

Здравето е приоритет

Когато говорим за красота, ние всъщност трябва да се стремим да бъдем здрави. Подхранването с козметични продукти не винаги е достатъчно. Трябва да се храним пълноценно, особено през междинния сезон като есента. Заложете на меню, богато на протеини, включете витамини и минерали, за да не изпитвате липси и да сте в кондиция през зимните месеци.

Предпочитайте храни като риба, мляко, млечни продукти и качествено месо, както и бульони, супи, местни зеленчуци. Не забравяйте и течностите, те също са важни за поддържане на баланса в организма ни.

Без излишни нерви

Стресът е ежедневният ни спътник в съвременното общество. Трудно можем да си представим да изчезне и вместо него да се настани пълно спокойствие, животът просто е тотално различен от този преди години. Именно поради тази причина обаче трябва да бъдете по-строги в постигането на целта си да си осигурявате повече моменти на релакс. Нека те да се превърнат в ритуал за вас.

Подлагайте се на терапии, които ви носят наслада и радост, срещайте се с приятели, излизайте сред природата, не се отказвайте от нищо, само защото времето не ви достига. Намирайте минутки и за себе си, когато може да се поглезите и да се оттеглите на тишина далеч от всички натоварващи ви ангажименти. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.