Ден на шегата – 1 април

Гласувайте за статията

На 1 април отбелязваме Ден на шегата. Много хора го възприемат като ден на лъжата, но това е погрешно. Древните народи свързват този ден с настъпването на Нова година и пролетното равноденствие. Денят се е отбелязвал с много веселие, богата софра и забавления. Така с течение на времето тази дата става Ден на шегата.

Различните версии за възникването на този празник са свързани с посрещането на Нова година, затова много народи си разменят подаръци на 1 април. Според някои поверия хората, които са се появили на бял свят на този ден са нещастни.

В някои държави като Германия се смята, че на тази дата е роден Юда, затова този ден не се празнува. Други народи като Шотландия, празнуват грандиозно 1 април и организират различни мероприятия.

Истината е, че всеки народ има свои обичаи, свързани с този ден и се забавлява, както намери за добре. Използвайте тази шеговита дата, за да внесете доза хумор и добро настроение у дома. Не забравяйте да се пошегувате с близките си, както и да им скроите някой закачлив номер.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар