Дания е големият победител на „Евровизия“

Гласувайте за статията

България отпадна на полуфинал

Датска песен спечели тази година международния конкурс за най-добра песен на „Евровизия“. Над 25 страни се състезаваха в оспорвана надпревара. България отпадна още на полуфинала, при това песента избрана за състезанието бе два пъти променяна. В крайна сметка за трети път големия победител се оказа Дания.

Дания спечели "Евровизия"

Дания спечели „Евровизия“

Скандинавската държава за трети път успя да завоюва титлата. А българските участници в шоуто Елица и Стунджи отпаднаха още на полуфинала. Според слухове, носещи се в публичното пространство, разногласията между двамата и многобройните им конфликти ги провалиха.

В оспорваната надпревара се явиха над 25 страни. Страната домакин Швеция също достигна до финала, но не успя да спечели приза. Вместо това победата бе завоювана от Дания. Която за трети път печели приза.

Победителката в тричасовия конкурс бе 20-годишната датчанка Емили де форест. Тя получи най-голяма подкрепа от зрителите и журито за песента „Only Teardrops“.

Над 125 милиона зрители гледаха изборът на най-добра песен на Европа. А младата датчанка се превърна в новата любима звезда на Европа.

В социалната мрежа българските зрители също изключително високо оцениха датското изпълнение. „На светлинни години е от Елица и Стунджи“, пишат зрители в мрежата.

Много от тях са на мнение, че Дания напълно заслужена е спечелила първото място. И изразиха надежда родните състезатели да се поучат от опита на победителите и да се постараят повече следващата година на състезанието.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

2 коментара to “Дания е големият победител на „Евровизия“”

 1. Cvetomila Lestanska

  май 19. 2013

  bravo

  Reply to this comment
 2. Юлий Славов

  май 19. 2013

  Висша форма на българофобство! Спрете се най-после! Ще се удавите от кеф, че Елица и Стоян не успяха. Това ли ви е повод за крещящо задоволство!Ако е така,сте жалки и нещастни.

  Reply to this comment

Добавете коментар