април 20, 2024

Как да перем дрехите си правилно

https://kliuki.net/liubopitno/kak-da-perem-drehite-si-pravilno/146375 Kliuki.net
Как да перем дрехите си правилно

Правилната грижа за дрехите ни не е само да внимаваме докато ги носим да не ги покапем или скъсаме. Тя започва с правилното почистване – прането.

То е от изключително важно значение, тъй като на всяка жена й се е случвало да си съсипе поне една дреха в пералнята. Четенето и съобразяването с етикетите е от изключително значение, но не се изчерпва само с това. Ето какво допълнително да правите.

Ципове, копчета..

kliuki net

Затворете всички ципове и закопчайте всички копчета по дрехата, която ще перете. Обезопасете ги, тъй като не бихте искали да се закачат по другите дрехи и да направят някоя поразия. Освен това е добре да обръщате дрехите с лицето навътре, като така запазвате дрехата от избеляване.

Правилната температура

Следващата стъпка е изборът на правилна температура. Изберете възможно най-ниската температура според вида тъкан, която ще перете. По този начин ще запазите от повреждане дрехите. Някой специалисти препоръчват всичко да се пере със студена вода, освен ако не е силно замърсено, но по този начин няма да успее да се изпере добре дрехата, така че избягвайте студеното пране.

Торбичка за бельото

Това е единственото, което може да спаси бельото ви от раздърпване, късане и усукване. Те са изключително евтини, но ще удължи животът на бельото ви. Освен това е прекрасен начин да държите чифтовете чорапи заедно, например, за да не ровите после в крачолите на дънките да ги търсите.

Ръчно пране

То е направо задължително когато материите са чиста вълна, коприна или пък е скъпо бельо. Не всички дрехи, на които пише „ръчно пране” трябва да преминават задължително само през такова. Понякога производителите го пишат като предпазна мярка на етикетите, затова помислете преди да се наемете с това.

Третирайте петната правилно

Ако разлеете нещо върху дрехата, опитайте се на момента да се отървете от петното. Ако сте някъде навън, използвайте влажна кърпа и се опитайте да премахнете възможно най-много от петното. Информирайте се кое петно как се премахва и следвайте тези съвети.