април 20, 2024

Чалгаджийките закъсаха за участия (Вече се пускат онлайн заради изолацията)

https://kliuki.net/kliuki/chalgadzhiykite-zakasaha-za-uchastiya-veche-se-puskat-onlayn-zaradi-izolaciyata/159610 Kliuki.net
Чалгаджийките закъсаха за участия (Вече се пускат онлайн заради изолацията)

Коронавирусът хвана неподготвена голяма част от българския бизнес и постави на колене търговци, производители и пр.

Не така обаче стоят нещата в средите на попфолка. Гилдията се показа като напредничава и модерна общност и намери начин да се справя с кризата. Чалгаджийките се съобразиха с извънредните мерки и тъй като са в принудителен отпуск, бързо трябваше да влязат в крачка с новите тенденции.

Една от най-популярните изпълнителки в бранша – Камелия, се оказа пионер в организирането на онлайн концерти и за пореден път заслужи обичта на феновете си. Тазгодишният й 20-годишен юбилей бе отбелязан подобаващо и си спечели над 963 000 гледания.

Най-вероятно и Емануела няма да остане по-назад и бързо ще се преориентира към интернет кариера, която в момента, както показват клиповете на голяма част от българските звезди, е особено популярна.

Младата надежда Даниела Пирянкова се включва в доброволната инициатива с кратки изяви с песни на Анелия и Преслава. Очевидно ограниченият ѝ репертоар не е в състояние да я спре и тя се опитва всячески да се докаже и да повдигне духа на почитателите си.

Извънредната ситуация доведе и до още една мода в средите на фолкаджийките. За да запълват времето си, голяма част от тях се превърнаха и в диджейки, които диктуват подбора на песни във фирмената телевизия. Както пише hotarena.net, Джена е пионерката в бранша, не след дълго последвана и от Преслава и Емануела. Така, въпреки ситуацията с коронавируса, постоянните ограничения и най-вече липсата на участия, гилдията успешно намери начин да преодолява изпитанието и да поддържа форма.

[caption id="attachment_162912" align="aligncenter" width="300"]Камелия е в крак със ситуацията Камелия е в крак със ситуацията
Снимка: Фейсбук[/caption] [caption id="attachment_162909" align="aligncenter" width="300"]Емануела не остава по-назад Емануела не остава по-назад
Снимка: Фейсбук[/caption]