април 16, 2024

Стана ясно къде се крие Ружа Игнатова

https://kliuki.net/kliuki/stana-yasno-kade-se-krie-ruzha-ignatova/167063 Kliuki.net
Стана ясно къде се крие Ружа Игнатова

Ъндърграунд бизнесменът също е сред измамените
Топ измамницата Ружа Игнатова, която според неофициална информация е завлякла 8 млрд. долара с криптовалутата менте „Уан Койн“, се крие на атрактивен, неособено посещаван остров в Гърция.

Истината за местонахождението й бе осветлена от известен в столичните ъндърграунд среди бизнесмен. Причината да осветли 42-годиешната русенка, която побърка света с далаверите си, е повече от прозрачна – 100 хиляди долара в пирамидата й, с надеждата да бъдат поне утроени.

Видимо гневният ъндърграунд бос твърди, че знае от сигурен източник, че Ружа Игнатова е там и допълва, че си е сменила цялата „муцуна“ и вече не е толкова нагла и дебела.
Вероятно си спомняте, че само преди месец в Гърция се проведе масирана спецоперация по издирването на „Кралицата на криптовалутите“, но тя така и не бе открита.

Предполага се, че операцията е размърдала Ружа Игнатова и охраната й в търсене на нов подслон и то под носа на ФБР. Според официалните данни тя е успяла да открадне 4 млн. долара чрез сложната измама с фалшива криптовалута. Неофициалните данни обаче сочат, че парите са поне двойно повече, тъй като големи вложители от руския подземен свят не са се осветлили като вложители, за да не излязат на показ мръсните им милиони.

Заради мащабите на измамната схема, Ружа Игнатова бе включена на 1 юли в списъка с 10-те най-издирвани бегълци в света, а тя е единствената жена.
Тя е издирвана от ФБР, Европол и Интерпол.

В средата на юли, Гърция получила сигнал, че Ружа Игнатова е там и проведа срещи с конкретни хора. Въз основа на получената информация отдел „Издирване“ на гръцката полиция EL.AS е организирал незабавно операция по задържането й. Милиардерката и армията й от охранители обаче за пореден път успели да се измъкнат.
Британският журналист Джейми Бартлет предполага, че Ружа Игнатова е някъде на лодка в морето около Гърция, но в международни води.

От средата на май, миналата година, Интерпол издирва Ружа Игнатова с червена бюлетина и парична награда от 100 хиляди долара за информация за измамницата.
Източник: Уикенд