март 29, 2024

След Андре Токев: И Мегз влиза в затвора? (Дизайнерката прати в болница възрастна жена след катастрофа по нейна вина - Подробности)

https://kliuki.net/kliuki/sled-andre-tokev-i-megz-vliza-v-zatvora-dizaynerkata-prati-v-bolnica-vazrastna-zhena-sled-katastrofa-po-neyna-vina-podrobnosti/165680 Kliuki.net
След Андре Токев: И Мегз влиза в затвора? (Дизайнерката прати в болница възрастна жена след катастрофа по нейна вина - Подробности)

Мегз отива на съд след катастрофа, при която пострада 71-годишна жена

Темида погва Мегз Каканашева за катастрофата преди близо три години в Раковски. Тогава при сблъсъка пострада 71-годишна жена. Заседанието на съда е насрочено за четвъртък, пише "Телеграф". Справката на местната полиция показала, че Мегз е била в условна присъда и с отнета книжка. Ако бъде призната за виновна, може да влезе ефективно в затвора, коментираха юристи. На 8 април 2019 г. малко след 14 часа дизайнерката карала тузарския си джип Мерцедес. [caption id="attachment_191579" align="aligncenter" width="290"]мегз Снимка: Инстаграм[/caption] Тя не спряла на знак „Стоп“ и отнела предимството на възстара „Хонда“. В нея се возели дядо на 74-години и баба на 71 г. При жестокия удар бил счупен десния крак на пенсионерката. Тя незабавно била откарана в болница за лечение. На място пристигнал патрул, който направил проби за алкохол на водачите. И двете били отрицателни. Лъснало обаче, че Меглена, както е истинското име на жената, шофира с отнета книжка и с условна присъда. Мегз беше призната за виновна за това, че за времето от средата на месец септември 2018 г. до 28 септември 2018 г., в град Раковски, умишлено е склонила Румен Рончев и Антон Лесов да присвоят лек автомобил. Стойността на колата е 98 586 лева и е собственост на лизингова компания в София. Известната дизайнерка беше обвинена в застрахователна измама. Наложена ѝ беше мярка "парична гаранция" от 10 000 лева. През октомври Каканашева обявила, че джипът й, който е взет на лизинг, е откраднат. След изчезването на колата, Мегз спряла да плаща вноските. Криминалисти обаче откриха части от джипа в имот на близък приятел на дизайнерката - Румен Рончев. Тогава стана ясно, че тя е излъгала за кражбата. По одобреното от Районен съд-Пловдив споразумение, на Каканашева беше наложено наказание от 2 години лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок. В момента дизайнерката живее в Дубай. Не е ясно дали ще присъства лично на делото за пострадалата пенсионерка.