март 28, 2024

Вижте покъртителните разкази на жертви от атентата на летището в Бургас!

https://kliuki.net/kliuki/vizhte-pokartitelnite-razkazi-na-zhertvi-ot-atentata-na-letishteto-v-burgas/136497 Kliuki.net
Вижте покъртителните разкази на жертви от атентата на летището в Бургас!

Те разказват: хвърчаха месо, кожа и коса, имаше такси, цялото полепнало с човешки части, друг пък полудял от мъка по разкъсаната от бомбите му бременна съпруга!

Все повече стават разказите на очевидците и  жертвите  от атентата на летището в Бургас, при който вчера в 17.30 часа бе взривен автобус пълен с израелски туристи. Има 7 загинали и много ранени. Ето и най-фрапиращите разкази на очевидците и жертвите на трагедията.

[caption id="attachment_7876" align="aligncenter" width="499"]атентат Това е взривения, горящ автобус.[/caption]

Оцелелият шофьор на втория автобус: това е Георги от Плевен. Той разказва как минути преди взрива си говорели с неговия колега, шофьора на взривения автобус. После се разделили и тръгнали всеки към своя рейс. Тогава Георги чул страшен тътен, нещо го ударило силно и той паднал на земята. Когато се обърнал видял, че автобуса е целия в дим и пламъци. Във въздуха хвърчали кървави парчета месо, кожа и коса. Имало останки от човешки тела чак до входа на терминала. Близо до взривения автобус имало спряно едно такси. То било цялото полепнало с човешки части!

[caption id="attachment_7877" align="aligncenter" width="440"]атентат Останки от човешки части имало чак до входа на терминала "Пристигащи"[/caption]

Исак Цвити – той полудял от скръб в буквалния смисъл на думата. Исак пристигнал в България заедно с бременната си съпруга. По неговото описание, взривът не е дошъл от багажника а някъде отстрани. Когато избухнала бомбата, той припаднал. По-късно се свестил и започнал да търси жена си, но за съжаление никъде не я открил и така по метода на изключването се разбрало, че бременната му съпруга е била разкъсана от бомбата! При тази новина Исак полудял от мъка по загиналата си съпруга и нероденото си детенце! На сънародниците му им било много трудно да го качат на самолета, за да го върнат в Израел.

[caption id="attachment_7878" align="aligncenter" width="456"]атентат Това е атентаротът-камикадзе, който взривил автобуса.[/caption]

Шоши и нейният син Гай – те разказват подробности за атентатора-камикадзе. Видяли го още на терминала преди да се качат. Твърдо са убедени, че той е носел перука. Помислили го за аниматор, който бил нает, за да ги забавлява по пътя. После всички влезли в автобуса. Последен се качил терориста. Според думите им, той затворил вратата след себе си и веднага последвал адският взрив! Секунди след това оцелелите хора започнали да изскачат през прозорците. След което последвала нова експлозия, още по-мощна. Тя била от резервоара на автобуса. От нея пострадали още туристи.

[caption id="attachment_7879" align="aligncenter" width="500"]атентат Жертвите на атентата никога няма да забравят този ден![/caption]

Една от хипотезите за атентатора-камикадзе е, че и той е нямал никаква представа, че носи бомба в раницата си и ще бъде взривен заедно с другите. Според тази хипотеза, вероятно е мислел, че доставя дрога на накой дилър.  

Днес на летището в Бургас пристигна специална израелска организация, която се нарича ЗАКА. Нейната мисия е специално да помага на израелски граждани, пострадали при атентати и най-вече е специализирана за събирането и точното идентифициране на човешките останки на жертвите. Които трябвало да бъдат само от определената жертва, за да могат да бъдат погребани по строгите закони на еврейската религия. За целта ЗАКА разполагала със супер-модерна техника, позволяваща максимално бързо идентифициране та телата. Зака разполагала денонощно и непрекъснато с по 1500 доброволци, готови да реагират при възникване на проблем.