март 29, 2024

Прокурорският син смлял от бой полицейски служител, след което…

https://kliuki.net/skandali/prokurorskiyat-sin-smlyal-ot-boy-policeyski-sluzhitel-sled-koeto/166384 Kliuki.net
Прокурорският син смлял от бой полицейски служител, след което…

Баща му го изгонил от дома му

Цял Перник е вдигнал ръце от прокурорския син, който бе арестуван тези дни.

Васил Василев, който до неотдавна оглавявал полицията в града и заместникът му Иван Зеленков, са прикрили повече от 20 сигнала за побои от потърпевши от прокурорския син Васил Михайлов. Тук е мястото да отбележим, че всички тези сигнали са подадени само в рамките на последната година и половина.

Вероятно си спомняте, че преди броени дни той преби футболната легенда от „Миньор“ (Перник) – Румен Андонов. След побоя той бе приет в „Пирогов“ със счупена на две места челюст, а лечението му продължава и към този момент.

Въпреки жестокото нападение над 61-годишната футболна легенда, прокурорският син така и не бе задържан.

Причина за това стана фактът, че всички прокурори от област София си направиха отвод и отказаха да разпоредят неговото задържане.

Едва след като съпругата на Андонов се обърнала към медиите и бяха разпространени видеоклипове, от които ясно се вижда как прокурорския син пребива и други хора, той все пак бе задържан. Това се случи при проведената вчера полицейска акция.

Въпреки подадените над 20 сигнала за насилие срещу Васил Михайлов, срещу него са били образувани едва три досъдебни производства в Първо РПУ-Перник и то за последните няколко месеца.

Негови жертви се жалват, че вилнее в града от поне две години. Често пъти бойните му умения се превръщат в безпричинна инквизиция за съгражданите му.

Прокурорският син смлял от бой полицейски служител, след което…

Задържаният Васил Михайлов е син на зам.-шефа на Окръжна прокуратура-Перник – Бисер Михайлов. Той се ползва с репутацията на един от най-влиятелните хора в града. На практика обаче самият той също има криминално досие. Запознати припомнят, че преди 12 години е бил арестуван, заедно с брат му Васил, и обвинен в изнудване и лихварство.

Въпреки, че тогава избухнал грандиозен обществен скандал, Михайлов успял да запази началническия си пост в държавното обвинение в Перник. Делото срещу него пък се изгубило и така и не стигнало до съда.

Именно влиятелният родител подпомагал потулването на множеството зулуми на гаменчето.

В дългия списък от изцепки има и доста фрапантни случаи като например побой над полицейски служител, който го разследвал за търговия с наркотични вещества, палеж на автомобил и какво ли още не.

Преди три години пернишкият полицай Калоян Евтов задържа непълнолетния към онзи момент Васил Михайлов и негов приятел по подозрение за пласиране на наркотични вещества. Арестът се случва пред спортната зала в града.

Няколко минути по-късно прокурорският син и аверът му напускат Районното управление, без дори да бъдат обискирани.

Няколко дни след това пламва личният автомобил на полицейския служител. Той е запален пред дома му, след като някой излива върху возилото туба с бензин и драска клечката.

Криминалистите в Перник са наясно, че извършител на палежа е именно прокурорският син. Въпреки това не получават разрешение да извикат Васил Михайлов на разпит.

В същото време пък Евтов бил принуден да подаде молба за преместване в друг град.

Така той се озовал в София. Преди няколко месеца обаче случайността среща Евтев и Васил и прокурорският син му налита на бой. Михайлов не само го пребил жестоко, а за капак заснел и случката.

Запознати разкриват, че през последните месеци Васил Михайлов станал толкова агресивен, че и баща му не успявал да излезе на глава с него.

Стигнало се дотам, че Васил бил изритан от дома си лично от своя родител. Така през пролетта бандитът се настанил в хотел „Струма“.

Мълвата носи, че хотелската му стая е превърната в наркобърлога и свърталище на криминалния контингент в града.

Всички в града са наясно, че Васил Михайлов разпространява наркотици и събира дълговете на лихваря Георги Милев. В тази си дейност той е подпомаган от още няколко негови авери, трениращи бойни спортове. Запознати издават, че прокурорското синче ходи въоръжено с цели два пистолета. В този ред на мисли хората в града твърдят, че е въпрос на време да гръмне някого, след като отдавна е наясно, че е недосегаем.

Твърденията за арогантността на прокурорския син бяха потвърдени от интервюто, което той даде за bTV ден преди ареста му.

Въпреки, че му бяха показани кадри от побоя, който нанася върху полицейския служител, той нагло заяви, че пред съда видеозаписите не са доказателство.

Хората в Перник се надяват Михайлов да бъде осъден поне за нанесения побой над футболната легенда Румен Андонов. Те таят надежда, че чадърът над рецидивиста най-сетне ще се срине.

Припомняме, че наскоро вътрешният министър Бойко Рашков уволни Васил Василев и неговият заместник Иван Зеленков, за които се разбра още в началото, че са прикривали сигнали срещу прокурорския наследник.

Източник: Уикенд