март 29, 2024

Принц Хари съсипан след отнемането на титлите им: Опечален съм, че всичко свърши така! (Вижте първия му коментар след скандала)

https://kliuki.net/kliuki/princ-hari-sasipan-sled-otnemaneto-na-titlite-im-opechalen-sam-che-vsichko-svarshi-taka-vizhte-parviya-mu-komentar-sled-skandala/159130 Kliuki.net
Принц Хари съсипан след отнемането на титлите им: Опечален съм, че всичко свърши така! (Вижте първия му коментар след скандала)

Принц Хари е съсипан от отнемането на титлите и званията му

Британският принц Хари е заявил в неделя на благотворително събитие в Лондон, че е дълбоко опечален от факта, че съвместното решение със съпругата му, американската актриса Меган Маркъл, да станат независими от кралското семейство, е довело до такива последствия. "Надеждата ни беше в това да продължим да служим на кралицата, на Общността на нациите, на моите военни асоциации, но без да получавам бюджетни средства. За съжаление, това се оказа невъзможно", заявил е принц Хари, чиято реч бе показана по британския тв канал Sky News. "Ние (с Меган Маркъл) правим всичко възможно да носим високо знамето и гордо да изпълняваме отговорностите си към тази страна. Веднага след като Меган и аз се оженихме, ние бяхме радостни, пълни с надежда, намирахме се тук, за да служим. Поради тези причини изпитвам огромна тъга, че всичко това завършва по този начин “, казва внукът на кралица Елизабет II, коментирайки за пръв път съвместното си решение с Меган Маркъл [caption id="attachment_160564" align="aligncenter" width="519"]Принц Хари Снимка: Туитър[/caption] Припомняме, че на 8 януари принц Хари и съпругата му чрез своя Instagram обявиха намерението си да предприемат безпрецедентна стъпка, отказвайки се от статута на висши членове на кралското семейство, осигурявайки си финансова независимост и с желанието да живеят на две места - в Канада и във Великобритания. На 18 януари Бъкингамският дворец информира, че отсега нататък двойката няма да може да представлява официално кралица Елизабет II от при официални пътувания, да изпълнява други церемониални задължения и да използва титлите си. Беше обявено също така, че семейството на принца вече няма да получава бюджетни средства, които покриваха разходите на херцога и херцогинята на Съсекс, свързани с официалната им роля на членове на кралското семейство. В близко бъдеще принцът ще трябва да се откаже от привилегии и почетни военни звания, включително от званието си капитан-генерал на Кралската морска пехота, което през 2017 г. му бе прехвърлено от дядо му - Филип, херцога на Единбург, пише Блиц.