март 28, 2024

Принцеса Даяна загинала по вина на Мохамед ал Файед (Скандални разкрития видяха бял свят)

https://kliuki.net/skandali/princesa-dayana-zaginala-po-vina-na-mohamed-al-fayed-skandalni-razkritiya-vidyaha-byal-svyat/158296 Kliuki.net
Принцеса Даяна загинала по вина на Мохамед ал Файед (Скандални разкрития видяха бял свят)

Мохамед ал Файед е неволният виновник за смъртта на принцеса Даяна и Доди

Мохамед ал Файед е отговорен за смъртта на принцеса Даяна и Доди, разкрива ново разследване. Години наред милиардерът правеше всичко възможно, за да въвлече кралското семейство в конспирация за смъртта на Даяна и сина си. Истината излезе след разкритията на журналиста Том Боуен, който твърди, че е била създадена цяла схема, за да се оневини арабския милиардер. Вечерта, когато Даяна и Доди били в хотел "Риц", Ал Файед се обадил на сина си, за да го предупреди да напуснат апартамента в хотела. Той настоял двамата да прекарат вечерта в жилището на Доди в частен комплекс в Париж. Първоначално двойката планирала да остане в хотела, но след обаждането на милиардера плановете се променили. Няколко часа по-късно Ал Файед и кралското семейство били уведомени за тежката катастрофа с принцесата на Уелс. Трагедията покрусила Мохамед ал Файед до такава степен, че той положил всички усилия, за да обвини кралското семейство.С помощта на бившия шеф на Скотланд Ярд Джон Макнамара, успял да убеди себе си и всички останали, че принц Филип, MI-6 и дори кралицата стоят зад убийството на Даяна. "Макнамара беше дребен шотландец, но изключително манипулативен. Той разпространи версията за белия фиат, който уж убил Доди и Даяна. Опита се да скрие истината, че шофьорът Анри Пол е бил пиян до козирката. Години наред тъчеше историите за конспирация, в която участват тайните служби на Британия и принц Филип. И всичко това, за да скрие истината — че шефът му — Ал Файед е настоял пред Доди и Даяна да напуснат хотела въпросната вечер. И неволно е допринесъл за смъртта им", казва още Том Боуен пред "Дейли Мейл".

Най-голямата конспирация в историята

Боуен разкрива още, че Макнамара бил шеф на охраната на Ал Файед — старши и години след това продължавал да обикаля Европа, разпространявайки слуховете за кралското семейство. "Той беше много опитен манипулатор. Дори не си направил труда да провери истината — особено, ако не изглежда добре за неговия работодател. Вместо това твърдеше, че влюбената двойка сама поискала да замине в комплекса на Файед.", разказва още той. Макнамара се опитал да намери и друга причина за катастрофата, а не простия факт, че Анри Пол е бил пиян до козирката. Той дори наел френски полицаи, за да "докаже", че тайните служби на Англия са убили Даяна, за да я разделят с Доди. Нещо, което нямало нищо общо с истината. [caption id="attachment_156376" align="aligncenter" width="300"]Принцеса Даяна загинала заради нелепо стечение на обстоятелствата, а не заради заговор сн. Flickr Принцеса Даяна загинала заради нелепо стечение на обстоятелствата, а не заради заговор сн. Flickr[/caption] В частен разговор Макнамара признал, че няма доказателства, че Даяна умишлено е убита, че е бременна или че принц Филип е поръчал смъртта й. Единственото, за което се опитал наистина да излъже, било да скрие истината за състоянието на Анри Пол.