април 24, 2024

Преслава: От 15-годишна съм по кръчмите!

https://kliuki.net/kliuki/preslava-ot-15-godishna-sam-po-krachmite/136135 Kliuki.net
Преслава: От 15-годишна съм по кръчмите!

Петя Колева искала час по-скоро да се изнесе от България

[caption id="attachment_4641" align="alignleft" width="150" caption="Преслава: От 15-годишна съм по кръчмите!"]Преслава: От 15-годишна съм по кръчмите![/caption]

Това е истинското й име. Точно преди 8 г. най-успешната фолкз-везда Преслава тежи с 20 кг повече, а косата й е в яркочервен цвят. Сигурна е, че след като завърши училище, ще замине за Германия, за да работи като детегледачка. Има купен самолетен билет и няма търпение да отпътува за чужбина, защото не вижда бъдеще в родината си.

Вече 2 години пее в кръчмите на родния Добрич и няма никакво желание повече да получава бакшиши от местни пияници. Случайна среща обаче преобръща всичките й планове.

„Работех с музиканти от Добрич. Дълго време ми говореха за някакво момиче Петя - разказва пред „България Днес" Милко Калайджиев. - Накрая им казах: „Дай да я видим как пее." Запознахме се с Преслава 15 дни преди абитуриентския й бал."

„Веднага разбрах, че ще стане звезда. Музикантите започнаха да ми се смеят. Казаха: „Ние ти я доведохме да изкара някой лев детето, не да става звезда." Но вече бях сигурен в нея. Оттогава не я пуснах да си тръгне. Водех я с мен по всички участия. Дори на бала си отиде само за два часа. После я взех, защото имахме концерт", разказва Милко.

Дебютът на малката Петя кръчмите е на 15-годишна възраст. Родителите й трудно свикват с мисълта, че малкото момиче отсъства по цяла нощ от дома.

Майката на Петя - Янка Танчева, също иска да стане певица като малка, но родителите й не разрешават. Точно заради това Янка не се противопоставя на решението на Преслава да пее по кръчмите от малка.