март 29, 2024

Появиха се мистериозни жени в случая със Семерджиев

https://kliuki.net/skandali/poyaviha-se-misteriozni-zheni-v-sluchaya-sas-semerdzhiev/166749 Kliuki.net
Появиха се мистериозни жени в случая със Семерджиев

Записи от охранителни камери потвърждават, че Семерджиев е бил сам в джипа

Известният с тежката катастрофа Георги Семерджиев, който под въздействие на алкохол уби две жени на бул. Черни връх ще бъде съден за сериозни неустойки от семействата на жертвите.

Появиха се мистериозни жени в случая със Семерджиев

Роднините на Христина Дилева и Хариет Стефанович ще търсят обезщетение по съдебен ред за жестоката им съдба.

Близките им са поискали от съда да бъдат приобщени, като частни обвинители в предстоящи съдебен процес срещу нереализирания футболист и джигит Семерджиев. Те ще внесат искове за максималната сума за обезщетение.

Майката и братът на Хариет ще поискат от съда 350 000 лв за убийството й при инцидента.

Максималният праг за обезщетение за загубата на Христина е 150 000 лв, към който ще се придържат семейството й.

Тези суми са максималните по нормативните актове, регулиращи Гражданската отговорност. Предявеният иск от общо половин милион лева ще бъде към застрахователите, които пък на свой ред вероятно ще ги поискат от Георги Семерджиев.

Все пак юристи отбелязват, че дори и да бъде осъден и да влезе в сила тази присъда за обезщетенията, едва ли той ще изплати задълженията си някога. Обвиняемият не разполага със сметки в банките, както и спестявания. Също така няма недвижимо имущество на негово име, а фирмата му Боби транс 96 не разполага с никакви финансови активи.

Интересно е да се отбележи, че само дни след жестоката катастрофа и 2-та му луксозни автомобила са прехвърлени на Христина Петракиева, с която са съдружници във фирмата.

Апартаментът, в който полицията го арестува след спецакцията също не е негов, а е под наем, той живее в него от по-малко от година.

Така макар и с демонстрирания луксозен начин на живот, той реално не притежава нищо. Съответно няма как да му бъде заведено дело и за пране на пари, тъй като няма имоти на негово име, за които трябва да докаже доход.

Обществено известно е, че татуираният джигит е ръководил собствена престъпна банда, която е разпространявала наркотици из София. Той е освободен от затвора предсрочно само преди 12 месеца след излежаване на присъда за притежание на 10 кг синтетична дрога. Предполага се, че се ползва с чадър от високите нива на МВР, а именно ГДБОП вероятно след, като станал свидетел срещу друг кримигерой – Ради Ланеца преди около 4 години.

От държавното обвинение информираха, че Георги Семерджиев е бил сам в колата си по време на жестокия инцидент на печалния бул. Черни връх. Това изказване от Десислава Петрова отговаря на тиражираните версии, че в колата е имало друг човек и то дори действащ полицейски служител – известната Симона Радева.

На видеозаписите се вижда неизвестен силует, който напуска мястото на инцидента. Все още се изготвят експертизите, по които ще може да се потвърди със сигурност дали е имало друг човек в джипа, информира Десислава Петрова, говорител на СГП.

Разследването се опитва все още да установи самоличността на 2 жени, които са дошли веднага след инцидента, оглеждали са джипа и местопроизшествието и са събирали улики. От прокуратурата смятат, че е възможно те да случайно преминаващи, които имали склонност към мародерство, а не цивилни служителки на МВР, обясниха те.

Татуираният джигит е с общо 5 обвинения покрай катастрофата – за употреба на наркотици и шофиране, за неистински регистрационни табели, за фалшиво свидетелство за правоуправление, а също така и за притежание на наркотици, които са открити в жабката.

Освен това от СГП водят отделно производство срещу служители на вътрешното министерство, защото от 2021-ва до момента на тежкия инцидент, длъжностните лица са нарушили задълженията си по служба, като е възможно да е с цел набавяне на лична облага, информират от прокуратурата.

За момента дали това е насочено срещу Симона Радева и нейният приятел, който също е полицай е само предположение.

Източник: Уикенд