април 20, 2024

Не е за вярване как Брендо финтира властите

https://kliuki.net/skandali/ne-e-za-vyarvane-kak-brendo-fintira-vlastite/166311 Kliuki.net
Не е за вярване как Брендо финтира властите

Разполагал с множество фалшиви самоличности

Скандалната истина за множеството фалшиви самоличности на Евелин Банев – Брендо видя бял свят преди броени дни по време на заседание на СГС, който разглеждал постъпилата от него молба за излежаване на присъдите му в България.

Не е за вярване как Брендо финтира властите

Припомняме, че трите присъди на Брендо за наркотрафик и пране на пари му бяха присъдени от Италия, Румъния и България. Съдът обаче категорично отхвърли искането му за въдворяване в български затвор.

Съдия Мирослав Георгиев посочва, че той дори няма право на подобна процедура, тъй като към момента се намира в държава, която не членува в Евросъюза.

Той обаче разкри, че при задържането на Брендо в Киев на 8 септември 2021 г. в дома му е бил открит фалшив паспорт с името на украински гражданин и снимка на наркобоса. Оказва се, че Брендо се е подвизавал като Виктор Сергеевич Краич. Той имал и друг украински паспорт, който обаче бил редовно издаден.

Освен тези му документи за самоличност, Евелин Банев притежава и турски паспорт, издаден през 2018, а личната му карта е с валидност до 2027 г. Разследващи в Турция установили, че наркобосът е броил 305 000 долара през дубайска фирма на турски петролен бос на име Мустафа. Именно той го уредил с фалшивия документ.

Сякаш това не е достатъчно, става ясно, че Евелин Банев има редовни паспорти от България, Венецуела, Дубай и Аржентина. През годините той е бил арестуван с още няколко фалшиви самоличности на румънски, български и полски граждани.

Родни антимафиоти разкриват, че още в зората на престъпната си кариера през 90-те години, Брендо приемал различна самоличност всеки път щом напускал страната ни и се отправял към Южна Америка.

Източник: Уикенд