март 19, 2024

Куйович е бесен на покровителите си. Става страшно!       

https://kliuki.net/skandali/kuyovich-e-besen-na-pokrovitelite-si-stava-strashno/166691 Kliuki.net
Куйович е бесен на покровителите си. Става страшно!       

Той се закани да издаде мемоари, в които ще разкрие цялата истина

Легендарният подземен бос Будимир Куйович излезе от затвора и накара мнозина да се разтреперят заради заканите му.

След като е излежал присъдата си, той е напуснал страната ни без много шум, но се заканил, че ще напише сензационни мемоари, в които ще разкрие за кого е работил в България. Той е бесен на покровителите си, които го оставили да лежи толкова години в зандана и е категоричен, че ще извади кирливите им ризи на показ.

Куйович е бесен на покровителите си. Става страшно!       

Според официалната версия навремето черногорецът е движил сирийско-кюрдските канали на Фатик, които наследил.

Докато се подвизавал в пернишкото село Дивотино, той бил приютен от Теодора Здравкова, пред чието семейство се представял за търговец на коли втора ръка. В средата на 90-те години, Теодора ражда дъщеря от Будимир Куйович като същевременно той има жена и дете в Черна гора.

Истината всъщност е, че доста жени попадат в плен на опасния му чар. Връзките му, които стават известни на широката общественост не са една и две.

При все, че през 2015 г. той получава 10-годишна забрана да влиза в България, това не го спира и той многократно преминава границата ни под чужда самоличност. Дори остава дълго време в Пловдив, заедно с новата си изгора и най-малката му дъщеря.

Два месеца след екстрадицията му в Сърбия биват иззети 60 кг. наркотици в столичния квартал „Младост“. Биват арестувани двама палестинци и един ливанец, част от т.нар. „дипломатически наркоканал“, при който дрогата е пренасяна в багажа на дипломати.

Няколко дни по-късно пък в „Манастирски ливади“ е разстрелян дясната ръка на Будимир Куйович – Божидар Добрев-Дебелия.

Черногорецът е изваден от играта още през0 2007 г., след като на влизане в България от Турция на ГКПП бива изловен с близо 60 кг. хероин. Следват арести на съратници на 39-годишния тогава Куйович. Той бива обявен за издирване и малко по-късно е арестуван.

Тогавашният главен секретар на МВР ген. Илия Илиев си подава оставката, след като става ясно, че е подписал разрешително на Куйович за пребиваване в България.

Оперативни работници обаче предлагат на Илиев, Куйович да се върне като МВР сътрудник, за да помогне в разкриването на наркоканалите.

Така той се връща официално на сцената и веднага възстановява производството на синтетична дрога. Поради тази причина Илиев изплака, че е бил грозно подведен да подпише „оперативна комбинация“.

Тук е мястото да се отбележи, че всъщност полицаите, които убеждавали Илиев за вербуването на Куйович не са предприели никакви действия срещу него. На практика това поражда редица въпроси и подозрението, че всъщност черногорецът работи за бивши генерали на ДС и над него е разпънат много голям чадър.

Любопитен факт е, че по времето на всяко заседание, черногорецът повтаря, че е жертва на политическа поръчка. Освен това намеква, че разполага с компрометиращи документи за покровителите си от спецслужбите, както и за политици.

Заявява в прав текст, че е плащал „такса спокойствие“ на бившите МВР шефове Румен Петков (като министър) и Валентин Петров (като главен секретар).

След като спрял да им плаща го подгонили.

Ако Будимир Куйович все пак спази обещанието си и напише мемоарите си, те ще дадат отговори на тези и редица други въпроси.

Източник: Уикенд