април 19, 2024

Кой обърка сметките на кабинета „Василев“ в последния момент?

https://kliuki.net/skandali/koy-obarka-smetkite-na-kabineta-vasilev-v-posledniya-moment/166546 Kliuki.net
Кой обърка сметките на кабинета „Василев“ в последния момент?

Според мълвата и президентът има пръст в тази работа

При все, че второто правителство на Продължаваме промяната с премиер Асен Василев се считаше за опечено, претърпя пълен крах.

Случилото се навежда на въпроса „Кой го провали?“. Броени часове преди гласуването е било сигурно, че 122 народни представители ще подкрепят правителство начело с Асен Василев. В последния момент обаче нещата се объркаха и сметките излязоха криви.

Кой обърка сметките на кабинета „Василев“ в последния момент?

Човекът, който остави ПП без кабинет №2 начело с Асен Василев, е омерзението на Корнелия Нинова на вътрешната опозиция в БСП и Народното събрание – Крум Зарков.

Създалата се ситуация била повече от инфарктна за ПП, тъй като това станало ясно в 11.55 ч.

Ден преди това от ПП бяха категорични, че вече разполагат с нужния брой депутати, които да подкрепят кабинета им.

Трима от отцепниците на Възраждане и някои от кадрите на ИТН дори вече се виждали в новата власт, заедно с благодетелите си от ПП.

Изведнъж обаче станало ясно, че губят трима депутати от левицата заради вътрешни партийни дрязги в БСП.

Въпросните депутати, предвождани от най-върлия враг на Корнелия Нинова – Крум Зарков обявили, че няма да подкрепят новия кабинет начело с Асен Василев, тъй като и в него щяла да „бесува“ Нинова.

Опозорените социалисти така и не могли да простят на шефката си, че води БСП към невиждан срам и пълен крах, отивайки на протест с ПП, на който БСП бе освиркана безжалостно.

Освен това опитите на Корнелия Нинова да се задържи във властта на всяка цена никак не се харесали на отцепниците и заради това организирали вътрешния преврат.

В същото време Крум Зарков се отдръпва все повече от БСП. Той дори е наел собствен пиар и група експерти, които да го свързват с медиите за изяви срещу омразната му Корнелия Нинова.

Запознати твърдят, че действията му били координирани с президента Румен Радев, който също не искал второ правителство на ПП.

Източник: Уикенд