март 29, 2024

Кой е Румен Чандъров, който се намести на мястото на Черепа в хазарта?

https://kliuki.net/kliuki/koy-e-rumen-chandarov-koyto-se-namesti-na-myastoto-na-cherepa-v-hazarta-3/165537 Kliuki.net
Кой е Румен Чандъров, който се намести на мястото на Черепа в хазарта?

Кой е Румен Чандъров, който се намести на мястото на Черепа в хазарта?

От 20-ти септември тази година хазартният бизнес у нас вече има нов играч. Макар и почти тихомълком той влезе в бизнеса арогантно и настоятелно, сякаш го познава от години. И последното действително е така, тъй като новият хазартен бос Румен Чандъров всъщност прибра при себе си целия бивш екип, работил до преди 2 години за Васил Божков.

Съставът на новата фирма, известна като 8888.bg е голяма част от екипа, който правеше 7777.bg за Васил Божков. За Чандъров още работят и бившите шефове на „Национална лотария“ братята Милен и Димитър Ганеви. 

В хазартните среди се коментира, че на никого не му стана съвсем ясно, как така въпреки големите проблеми в хазарта след скандалите около Васил Божков и след като комисията по хазарт мина на пряко подчинение към Министерски съвет, Чандъров все пак успя да се сдобие с лиценз. И то в един бизнес, в който конкуренцията е брутална, а основните играчи не спират да се подлагат един-друг. 

Кой е Румен Чандъров?

Чандъров взима лиценз за хазарт с фирмата ТОП БЕТ ООД. Той също така е собственик на второ дивизионния футболен клуб „Септември“- София. Чандъров също така ръководи и футболната школата ДИТ в Драгалевци, която през годините е произвела редица добри футболисти.

Предмет на дейност на букмейкъра е игри със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, игри в игрално казино, игри със залагания върху случайни събития, и залагания, свързани с познаване на факти, както и всякаква друга, незабранена със закон дейност.

За началните етапи в бизнеса на Чандъров не е известно кой знае колко, но е ясно, че както и мнозина други родни олигарси Чандъров също трупа първите си милиони покрай масовата приватизация и бруталното грабене на държавата през 90-те. Известно е, че с компенсаторни бонове той успява да се сдобие с бирената фабрика в Плевен, която впоследствие продава на голяма чуждестранна компания, както и да разработи минерална вода „Банкя“, която впоследствие продава на „Кока Кола“. След въпросните сделки Чандъров вече е милионер и се хвърля в инвестиции по Черноморието. Той първо купува и реновира хотел „Еврика“ в Слънчев бряг, а впоследствие строи безумния бетонен комплекс „Маджестик“, който успява почти веднага да разпродаде за огромни пари. Чандъров е собственик и на десетки декари на плажа в Пунта Кана, където в момента се готви да изгради огромен All Inclusive комплекс. 

За самия Румен Чандъров пък е известно, че има помашки произход, в много от бизнесите си работи съвместно с Антон и Атанас от „Винпром Пещера“, както и че се ползва с политическата подкрепа на ДПС. Партньори в бизнеса на Чандъров са още собственикът на „Царско село“ Стойне Манолов, който минаваше за близък до Васил Божков, но явно сега е сменил отбора и се е присламчил към новия хазартен бос. Чандъров има още съвместен бизнес с брата на Весела Лечева – Дидо Лечев, с когото се предполага, че имат и съвместни бизнес начинания в сферата на хазарта. Източник: wow-media.bg