март 29, 2024

Какви бяха, какви станаха?! Вижте легендите от "Спешно отделение" 28 години след сериала (Снимки)

https://kliuki.net/zvezdite-predi/kakvi-byaha-kakvi-stanaha-vizhte-legendite-ot-speshno-otdelenie-28-godini-sled-seriala-snimki/166427 Kliuki.net
Какви бяха, какви станаха?! Вижте легендите от "Спешно отделение"  28 години след сериала (Снимки)

Помним ги като звезди от "Спешно отделение", но ще ги познаем ли днес?

15 сезона, безброй актьори, които стартираха звездния си път от там, безкрайна поредица от драматични обрати, няколко любовни романса с трагичен край и една загуба - "Спешно отделение" определено беше един от най-добрите медицински сериали, създавани някога. И пионерът, който наложи медицинските сериали по света и у нас. [caption id="attachment_194786" align="aligncenter" width="667"]Звездите от "Спешно отделение" преди и сега сн. Интернет Звездите от "Спешно отделение" преди и сега сн. Интернет[/caption] И докато Джордж Клуни, който изгря с поредицата, продължава да вълнува нежната част от обществото и не слиза от афишите на кината, то останалите актьори от състава също имаха бурни съдби. Но какво всъщност се случи с д-р Рос, сестра Хатауей /Джулиана Маргулис/, д-р Картър /Ноа Уайли/, д-р Луис / Шери Стрингфийлд/, д-р Бентън / Ерик Ласал/, д-р Марк Грийн /Антъни Едуардс/ и Лора Инес / д-р Кери Уивър/, ще ви разкажем днес.

От д-р Рос до Дани Оушън - Джордж Клуни или вечният любимец

Той започна кариерата си като чаровен лекар, по когото въздишат всички сестри, изживя един драматичен любовен романс в живота и на екран, за да се утвърди като един от най-добрите актьори в Холивуд и се превърна в легенда. От симпатичен женкар, през чаровен престъпник, до култовият Батман, Джордж Клуни доказа, че почти няма роля, с която да не заплени публиката. В последните години актьорът изиграва успешно редица роли, за някои от които получава и "Оскар". Въплъщенията му във филмите "Гравитация" и "Потомците", окончателно затвърждават статута му на легенда.

Джулиана Маргулис - от срамежливата сестра Хатауей до "Добрата съпруга"

Джулиана Маргулис няма толкова богата професионална биография като Джордж Клуни, но определено прави запомнящи се образи. След края на бурния романс между двамата, актрисата продължава в "Спешно отделение", но през 2000-та година напуска сериала. Вместо това се отдава на епизодични участия в други продукции, сред които и телевизионния хит "Мъглите на Авалон", където изиграва ролята на фаталната Моргана. Завръщането си Джулиана прави с ролята си на Алиша Флорик в съдебната драма "Добрата съпруга". Поредицата е подновена за нов сезон, още преди успеха на първия, а актрисата се утвърждава като звезда на драмите. Към днешна дата Джулиана продължава да работи, а в личен план е омъжена за Кийт Либърти и двамата имат син Кийрън. Прекарва повечето време в семейната ферма в щата Ню Йорк.

Ноа Уайли - непохватният доктор, който се превърна в библиотекар

Хитовете на Ноа Уайли далеч не се изчерпват с поредицата "Библиотекарят" и "Младите библиотекари", но определено са сред най-популярните. Днес актьорът играе в мини поредици, води курсове по актьорско майсторство и се грижи за трите си деца и втората си съпруга Сара Уелс.

Антъни Едуардс - добрият доктор с малки роли

Д-р Марк Грийн бързо напусна поредицата "Спешно отделение" и я замени с епизодични роли в други сериали и малки роли в големи продукции. Междувременно намери време да се ожени за ученическата си любов, да се разведе и да избяга с дългогодишна своя колежка. Кулминацията е сценарий за филм в който обвинява дългогодишния си колега и приятел Гари Годарт в насилие и склоняване към принудителни интимни актове, когато е бил на 12.

Ерик Ласал - от малкия екран до успешен продуцент

Актьорът Ерик Ласал изглежда истинска енигма. След кратки участия в различни проекти, най-сериозният от които изглежда "Спешно отделение", той се преквалифицира в продуцент и режисьор. И полага подписа си под такива хитове като "Закон и ред", "Закони на покварата", "Библиотекарите", "Пожарникарите от Чикаго", "От местопрестъплението" и други. По всичко изглежда, че ърбън крими сериалите са просто в кръвта му. А що се отнася до личният му живот - той е пълна загадка.

Шери Спрингфийлд - от отдадена лекарка до отчаяна актриса

Шери Спрингфийлд определено има бурен живот, достоен за сериал. Три години излиза с британски милионер, когото зарязва заради неспособността да поддържа връзка от разстояние, след което се омъжва за журналиста Лари Е. Джоузеф, ражда две деца и го зарязва, отново заради непрекъснатите му пътувания. Към днешна дата звездата участва в различни проекти с малки роли, но е фокусирана върху семейството и приятелите си. А малцина си спомнят за знаковата й роля в медицинската поредица.

Лора Инес - бунтарка в киното, бунтарка и в живота

Д-р Кери Уивър се превърна в ключова роля за звездата Лора Инес. Актрисата приема ролята в сериала като спасение от депресията след като годеникът й Дейвид Бел е убит през 1980 година. Звездата споделя, че поредицата й е помогнала много, за да се развие като актриса и режисьор, както й е дала и шанс да помогне на хората с увреждания, за да се чувстват професионално пълноценни. За съжаление, именно ролята й на жена с увреждания, започва да й носи травми с крака и гръбнака, които налагат и операция. След десет години в "Спешно отделение" д-р Уивър напуска, за да влезе в други роли и да се отдаде на любимото си хоби - режисирането. Към днешна дата тя е щастливо омъжена за колегата си Дейвид Бризбин от когото има един сил - Кал. Двамата осиновяват и момиченце от Китай, на име Миа. [gallery ids="194791,194790,194789,194788,194787,194785"]