март 29, 2024

Каква е причината, поради която Дугин слезе от джипа и остави Дария Дугина сама в него?

https://kliuki.net/svetovni-klyuki/kakva-e-prichinata-poradi-koyato-dugin-sleze-ot-dzhipa-i-ostavi-dariya-dugina-sama-v-nego/166878 Kliuki.net
Каква е причината, поради която Дугин слезе от джипа и остави Дария Дугина сама в него?

Разследването, съшито с бели конци е повече от нелепо
Резултатът от разследването на смъртта на Дария Дугина, е повече от скандален.

Да започнем от там, че излезе само два дни, след като тя бе взривена в джипа на баща си. от ФСБ обявиха, че убийството е разкрито и неизненадващо за никого като виновник за атентата бе посочена Украйна и в частност Наталия Вовк с украинска фамилия Шабан, от Мариупол.

Оказва се, че въпросната дама фигурира в руските архиви като член на полка „Азов“, признат за терористична организация от Русия.
Не трябва обаче да пропускаме факта, че това разкритие за връзката на въпросната убийца с „Азов“ съвпада с подготовката на Русия за показен процес срещу военните от Мариупол.
Казано с други думи, няма случайни неща в инцидента с джипа на Дугина. Запознати твърдят, че по всяка вероятност атентатът е подготвян дълго време.

Според твърденията на ФСБ, Вовк влиза в Русия на 23 юли с дъщеря си София Шабан и наема апартамент в къщата на Дария Дугина.
Тук възниква първият въпрос – защо Вовк не ликвидира Дугина там, а минира колата й на голям фестивал?

Джипът е взривен на 20 август, а Вовк влиза в Естония на другия ден, изминавайки 853 км. при това с автомобил с украинска регистрация. Предвид и факта, че е пътувала с „Мини Купър“, набиващ се на очи, абсурдите нямат край.
Освен това от ФСБ твърдят, че Вовк си джитка из Москва с регистрационни табели от ДНР, Украйна и Казахстан.

На практика излиза, че атентаторката е правила всичко възможно, за да привлече вниманието на местните власти. Звучи повече от смешно, нали?
Освен това службата извади и личната карта на Украинската национална гвардия, уж издадена на Вовк, нищо, че тя никога не е служила в нея.
Прави впечатление и че въпросната карта е изфабрикувана с множество грешки, твърдят експерти.

Това, което бие на очи е фактът, че снимката на жената е направена в парадна униформа, което е необичайно за тази гвардия.
Освен това експертите твърдят, че изборът на Естония не е случаен. Всички знаем, че през последните месеци балтийската държава предложи най-сериозните санкции за Кремъл – и за спирането на визи за руснаци, и за износа на енергия.

Няма никакви съмнения, че ФСБ са се погрижили да вкарат кола с украинска регистрация в Естония, за да могат след това да потвърдят спокойно трафика й. Именно това се очаква да се превърне в едно от „твърдите“ доказателства за участието й в атентата.
Казано с други думи, разследването на ФСБ не само е съшито с бели конци, а е толкова нелепо, че дори официалните медии в Русия го подложиха на унищожителна критика.

И тук идва още един важен момент, който не бива да се пренебрегва – джипът е взривен дистанционно. Това идва да рече, че атентаторите са били наясно кой е шофирал или казано с други думи, целта им е била точно Дария Дугина, а не баща й, както се твърди.
Покрай убийството на Дугина бе разгърната и версия с руски партизани, но според експерти, тя направо издиша.

В същото време капацитети разкриват, че в личен план, Дария Дугина е била изключително потайна. Далеч не по този начин стоят нещата с медийната й популярност. Из медиите и интернет платформите тя се изявява основно с псевдонима Платонова и като идеологически приемник на баща си, особено по отношение на концепцията му за „неоевразийството“ – идея за създаване на супер сила чрез присъединяването към Русия на бившите съветски републики, а и не само те.

Приживе Дария Дугина е сред авторите на подготвената да излезе през есента „Книга Z“, обявена за колекция на истории от участници и очевидци – военни, цивилни, доброволци и военни кореспонденти. При така стеклите се обстоятелства, текстовете й ще бъдат написани по оставените от нея чернови.

Тук е мястото да отбележим, че Дугина нарича убийствата в Буча „инсценировка с трупове на хора, представени като жертви на руската агресия“. Тя твърди, че тази инсценировка цели да убеди западната общественост в „кървавите престъпления на руснаците“.

Последното си интервю Дария Дугина дава в деня на смъртта си, вземайки участие в програмата на Сергей Карнаухов, пред когото отбелязва, че западният тоталитаризъм е свършил.

На свой ред публицистът Александър Невзоров отбелязва, че само през последния месец 27 жени на възраст около тази на Дугина, са били изгорени живи в Украйна, смазани от бетонни фрагменти, разкъсани на парчета от експлозии или пък удушени.
От бомбите и щиковете на Путин през месеците на войната, са убити най-малко 20 хиляди млади жени, голяма част от които загинаха с децата си.

Невзоров е категоричен, че всеки от тях е много по-достоен за траур и епитафии от откровената пропагандаторка на фашизма Дария Дугина, омазана до ушите си с украинска кръв.
Източник: Уикенд