април 20, 2024

Дори Асен Василев не успя да спаси Просто Наско

https://kliuki.net/kliuki/dori-asen-vasilev-ne-uspya-da-spasi-prosto-nasko/166848 Kliuki.net
Дори Асен Василев не успя да спаси Просто Наско

През последните дни отново успя да разбуни духовете с проекта „Бузлуджа“


Ексминистърът на културата Атанас Атанасов, по-известен като Просто Наско, няма никакви шансове да бъде включен в изборните листи на ПП за предстоящите парламентарни избори.

Припомняме, че Кирил Петков рекламира младия хасковлия като будител и читалищен деец при издигането на поста му. Към днешна дата обаче той е бил категорично отрязан от ръководството на формацията.

Дори Асен Василев, който се застъпил за съгражданина си и бил на мнение, че може да му бъде даден втори шанс като бъде включен в листите в родния им край, където е добре приет от местните, не можал да му съдейства, тъй като авторитетите в ПП категорично отхвърлили предложението му.

Те подчертали, че ако Просто Наско бъде включен в листите, това означава да бъде даден голям залък хляб в устата на опонентите, както и повод за атаки от страна на ДПС, ГЕРБ и „Възраждане“.

За никого не е тайна, че Атанас Атанасов има не една и две нелепи изяви за времето, в което оглавяваше Министерството на културата. Черешката на тортата обаче бе селфито от министерския кабинет навръх рождения му ден през април, когато чукна 32 години.

Вероятно си спомняте, че видеото от този ден накара мнозина да се замислят дали Просто Наско не е здраво напушен, предвид неадекватното му поведение. Бурните реакции дали не е бил под въздействието на наркотици все още не стихват, при все, че са минали месеци оттогава. Опозицията пък се възползва от предоставената им възможност и нонстоп се подиграваха на кадрите на ПП.

Дори бе поискана оставката на Просто Наско, но тогава лично Асен Василев се застъпи за него и успя да запази поста му. Това пък на свой ред породи слуховете, че помежду им има особена близост. За да бъде туширана мълвата, сега Асен Василев склонил Просто Наско да не бъде включван в листите на ПП.

Припомняме, че преди броени дни Атанасов отново успя да разбуни духовете, проявявайки се като върл фен на проекта „Бузлуджа“, под който всъщност стои и подписа му.
Източник: Уикенд