март 29, 2024

Довчерашни врагове се събраха в листата на ДПС, устремени към парламента

https://kliuki.net/kliuki/dovcherashni-vragove-se-sabraha-v-listata-na-dps-ustremeni-kam-parlamenta/166998 Kliuki.net
Довчерашни врагове се събраха в листата на ДПС, устремени към парламента

Какво ли не прави интересът…
Довчерашни непримирими врагове днес са в един отбор, устремени към парламента. Това е поредното доказателство, че по избори се случват чудеса и то в името на интереса.

Примери, разтърсващи с тоталната липса на морал, могат да бъдат видени в цялата страна.

В Монтана например за народната любов ще се борят довчерашни непримирими врагове, при това в една листа. Освен това и двамата са били на мушката на закритите наскоро Специализиран съд и прокуратура.

Листата на ДПС е оглавена от Димитър Аврамов, а на седмо място е Димитър Владимиров, по-известен като Димата Ломския.
Според запознати именно благодарение на тях ДПС ще вземе поне два гласа в този иначе червен по традиция район.

Преди години Димата Ломския минаваше за протеже на Искра Фидосова, както впрочем и Димитър Аврамов. Двамата скандални бизнесмени имат и други допирни точки. През 2014 г. били на нож, тъй като в навечерието на поредните избори, късно вечерта на 15 май маскирани и въоръжени с бухалки престъпници нахлуват в дома на Росен Евгениев в ломското село Сталийска махала. Пребиват жестоко не само него, а и 15-годишния му наследник.

Причина за зверското нападение е, че Евгениев е местният активист на ГЕРБ в селото, прочуло се с подаръка на кмета към Бойко Борисов – теленце на име Станишко. Евгениев трябвало да бъде сплашен в навечерието на изборите.

На другата вечер бива спрян джипът на Димитър Аврамов, който по онова време все още е близък до ГЕРБ. Нападателите потрошават джипа му с бухалки, без да пипнат нито него, нито останалите пътуващи във возилото. Веднага след инцидента, Аврамов нарочва хората на Димата като извършители.
Осем години по-късно обаче двамата вече са заровили томахавките и дори са се запътили задно към парламента.

След нападението над Евгениев в селото пристига тогавашният вътрешен министър Цветлин Йовчев и се стига до ареста на Димата Ломския. Той е замесен и в нападението с фекалии над Николай Бареков през 2013 г. в Монтана, за което журналистът твърдеше, че е поръчано от Искра Фидосова.

От ГДНП и Специализираната прокуратура съобщават, че са извършили арест на много опасна престъпна група от Монтанско с водач Димитър Владимиров. Сред проявите си, бандата има и подпалване на колата на прокурор в Лом.
Даниела Попова, която по онова време е шеф на Специализираната прокуратура заявява, че срещу организираната група има оплаквания за упражняван психически тормоз във връзка с изборни гласове, както и за незаконна сеч и прехвърляне на земеделски земи.

Днешният водач на листата на ДПС Димитър Аврамов е обвиняем от 2012 г. по сигнал за изнудване, подаден в ДАНС от Светослав Илчовски, който преди това се среща със своя приятел и служител в агенцията – Марио Трифонов – брат на Десислава Трифонова, която също се очертава като герой в тези избори.

В жалбата на Илчовски се посочва, че Аврамов като депутат от ГЕРБ му е поискал два пъти по 50 хиляди лева и 3000 декара земя, за да му помогне в спор с фонд „Земеделие“. Делото за търговия с влияние вися 10 години в Специализирания съд. Близки до Аврамов пък издават, че парите били поискани за Фидосова и тогавашния втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов.

През това време Аврамов се преориентира и през 2017 г. отново стана депутат, но вече от ДПС, първият излъчен от Монтана. На всички отминали избори, Аврамов винаги става депутат. Сега ще се бори в една листа с Димитър Владимиров, при чийто арест преди години е изреден половината НК – от заплахи и изнудване до отвличания и палежи. Бандата му пък е наречена „Монтанските нагли“. Така или иначе и той е недосегаем, с чисто съдебно минало.

С този случай далеч не се изчерпват любопитните имена в листите на ДПС. Така например във врачанската им листа, второто място е отредено на доскорошната кметица на Борован – Десислава Тодорова, която бе отстранена от поста през юни заради конфликт на интереси.
На трето място пък е Каролина Кьолер, чийто съпруг е известният подземен бос от Северозапада – Йордан Тонов – Данчо Пръча. Запознати припомнят, че Тонов и Митьо Очите бяха осъдени като шефове на престъпна група за наркотрафик и сводничество. Докато Пръча е в пандиза, негов наместник е съпругата му. Тя върти и бизнес с бързи кредити с двама рецидивисти във Велико Търново, които са близки до Слави Трифонов.

В Пловдив пък на мястото на Дани Каназирева, е поставена Десислава Трифонова – бивш ръководител на Агенцията за инвестиции.
Тя придоби известност с това, че се превърна в първата уволнена от ПП през 2021 г., отколкото с привлечените по нейно време чуждестранни бизнеси. Както отбелязахме по-рано, тя е сестра на дансаджията Марио Трифонов.
Източник: Уикенд