март 28, 2024

Важни новини за втората лекарка, която почина от коронавирус (преди това дала 2 отрицателни теста)

https://kliuki.net/kliuki/vazhni-novini-za-vtorata-lekarka-koyato-pochina-ot-koronavirus-predi-tova-dala-2-otricatelni-testa/159912 Kliuki.net
Важни новини за втората лекарка, която почина от коронавирус (преди това дала 2 отрицателни теста)

Състоянието на д-р Нели Пандова-Илиева се влошило рязко и загубата била мигновена!

61-годишната д-р Нели Пандова-Илиева е вторият починал от коронавирус медик у нас само в рамките на последните два дни. Страшната новина беше оповестена рано тази сутрин от Националния оперативен щаб. Важни новини за втората лекарка, която почина от коронавирус (преди това дала 2 отрицателни теста) Лекарката е починала в спешното приемно отделение на Александровска болница. Работила е в Центъра за спешна помощ - София. Една от първите заразени, тя е лекувана в Окръжна болница. Пусната е за домашно лечение след установени две отрицателни проби.

"Вчера обаче изведнъж се е влошила. Още с постъпването си в болница е интубирана. Въобще не е могла да стигне до интензивното отделение. Загинала е в Спешния център", съобщи ген. Мутафчийски.

"Проф. Ангелов каза, че около 45 минути е протекла борбата за живота й. Това, което е тревожното в момента е, че тя наистина е дала две отрицателни проби и сега се очаква PCR, който е извършен след пристигането й в болницата. На бърз тест снощи е дала положителен резултат", каза шефът на ВМА. Екипът на ЦСМП – София изказва най-искрените си съболезнования към близките на д-р Нели Пандова – Илиева! "Д-р Пандова е дългогодишен лекар в Спешна помощ, всеотдаен професионалист и изключителен човек, който носеше достойно отговорността на Хипократовата клетва и отдаваше себе си на пациентите и хората в беда!, казаха корегите й, цитирани от в. Монитор. "Изпълнявайки служебния си дълг и полагайки грижа за болните до последния момент, д-р Нели Пандова загуби живота си, но завинаги ще остане в сърцата на всички, която я познавахме и имахме честа да работим заедно! Поклон пред паметта й! Светъл път!", пишат опечалени медици в мрежата. За изминалото денонощие са регистрирани нови 23 случая на Covid-19 у нас, с което те стават общо 1611. Информацията съобщи доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб на редовния брифинг тази сутрин. От тези 23 новозаразени, 10 са настанени за болнично лечение. От новите случай, 6 са в София, Видин -8, Благоевград, Плевен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Ямбол има по един заразен. Има нови случаи на заразени деца във Видин, те са на възраст 10 – 11 години. Активните области са общо 9. Общо към момента са направени 48 618 изследвания или 6945 на 1 милион население. Има и още 2 заразени медици, те са от „Пирогов", пише Блиц.