април 19, 2024

Българин в схема за милиони с детско порно

https://kliuki.net/kliuki/balgarin-v-shema-za-milioni-s-detsko-porno/166831 Kliuki.net
Българин в схема за милиони с детско порно

Пламен Велинов администрирал сайта и качвал порнографското съдържание с деца

Той прибирал по над 6 000 лева месечна заплата, за да поддържа уебсайт с детско порно. Уебсайтът бил пълен с милион клипове.

Заплашен е от 50 години затвор в САЩ по тяхното законодателство. Той е обвинен в търговия с детска порнография във Флорида. Обвиняемият е на 50 години и беше арестуван в София преди почти година след изпратена информация от властите зад океана за съпричастността му към разпространението на порно.

Тази година той бе екстрадиран в САЩ, където се гледа делото и той е обвиняем заедно с неговия съучастник, който е американец- Анди Кендъл.

Делото е трябвало да се гледа преди дни, но е било отложено за ноември поради молба на защитниците на Велинов. Те се изтъкнали, че не са се запознали все още с материалите по делото и им е необходимо още време. Сънародникът ни е заплашен от сериозната присъда от 50 години и то дори без право на предсрочно освобождаване. Той работил поне 13 години тази гнусна работа по данни на американските власти. Той е компютърен специалист в Нюстар Ентърпрайз и работи там от 2006-та година. Неговата задача е била да администрира съдържанието на порнографският уебсайт, който имал повече от 4 милиона снимки и клипове на деца.

Чести клиенти на сайта били педофили от Румъния, Украйна и Молдова, като по данни на разследването в много случаи родителите сами правили снимки на децата си, като получава минимално възнаграждение за това.

Уебсайтът разполагал с огромен архив от голи фотографии, които често са били крадени от хакнати компютри на родителите.

В сайта дори имало вариант педофилите да изберат с какво да са облечени децата, които искат да гледат – къси поли, прашки, чорапогащи и други. Следствените органи са разбрали, че той е администриран именно от Велинов, който и лично е ъплоудвал огромна част от съдържанието там. Той бил отговорен и за платените посетители. Педофили от целия сват заплащали за тази услуга, за да имат достъп до съдържанието. Тарифите били между 50 и 100 долара, а собствениците на сайта се опитвали да скрият реално към кой са плащанията. Те ги пренасочвали към фиктивни фирми с напълно различна дейност, като бижута или софтуер.

Печалбата, която е генерирана от незаконната търговия е повече от 10 000 000 долара, а парите са разделяни между американците. Велинов е бил на нещо, като заплата около 3 500 долара за услугите му администриране. Така за периода на работа там той е получил близо 500 000 долара.

Странното е, че софтуерният специалист имал добре платена легална работа, като поддържал няколко сайта – за мебели и за кожени изделия. Приходите му били големи и не е бил принуден да го прави от немотия. Това сподели полицай, участвал в разследването от българска страна.

Източник: Уикенд

Българин в схема за милиони с детско порно