април 19, 2024

Бракът на Николета и Валери - жертва на проклятие?

https://kliuki.net/kliuki/brakat-na-nikoleta-i-valeri-zhertva-na-proklyatie/146564 Kliuki.net
Бракът на Николета и Валери - жертва на проклятие?

Бракът на Николета и Валери се е разпаднал заради проклятиеТежко проклятие виси над брака на Николета и Валери

Бракът на Николета и Валери е станал жертва на проклятие? В това са убедени по-суеверните фенове на двойката, които са категорични, че причина за разпада на брака им не са изневерите или различията им, а тежка анатема. При това от страна на църквата.

[caption id="attachment_92159" align="alignright" width="300"]Проклятие сложило край на брака на Николета и Валери? Проклятие сложило край на брака на Николета и Валери?[/caption]

Според експертите в църковните дела плеймейтката и футболистът са нарушили една от най-важните норми на Българската патриаршия, а именно - църковният брак да бъде извършен задължително в църква. Вместо това обаче преди малко повече от три години младоженците решиха да се врекат пред Господ в хотела на Вальо Златев край Правец. Където беше и сватбеното тържество. За целта двамата са си платили необходимата сума, за да си осигурят услугите на канонизиран свещеник.

Едва наскоро стана ясно, че действията на отец Страхил Гоцев са били в пълен разрез с църковните канони, заради което той дори беше отлъчен от лоното на българската православна църква.

Самият брак пък е бил заклеймен като светотатство от Ловчанския митрополит Гавраил пред Светия синод, научиха от hotarena.net. Преди да му бъде взета калимявката, отец Страхил опита да се защити, изтъквайки, че не се е ръководел от факта, че Николета и Валери са известни личности с пари. Бившият свещеник беше категоричен, че е гледал на тях единствено като на млади, влюбени хора, желаещи да се врекат във вярност пред Бог. И той е нямало как да им откаже.

Вярващите откриват символика и във факта, че бракът на Николета и Валери се разпадна точно на третата си година. В християнството числото три е сакрално и символизира Светата троица. Което, според суеверните, е доказателството, че бракът им не е благословен от Бог.