април 20, 2024

Босът на канал за крадени коли Пижака – предсрочно на свобода

https://kliuki.net/kliuki/bosat-na-kanal-za-kradeni-koli-pizhaka-predsrochno-na-svoboda/166889 Kliuki.net
Босът на канал за крадени коли Пижака – предсрочно на свобода

Пижака ръководил престъпна група за кражба и трафик на автомобили според прокуратурата.

Помощникът му Сашо Полицая „уреждал“ нещата в КАТ, като плащал по 2 000 лева за промяната на номера на рамата.

Показно арестуваният за ръководене на трафик за крадени коли Стоян Атанасов – Пижака, е изваден от затвора тайно, въпреки, че му е оставало да лежи присъда от 9 години. Той е сочен за бос на автомафията в Бургас. Тази информация споделиха запознати с подземния свят, които искат да останат анонимни.

Според тях през 2014-та година той бил осъден на 9 г лишаване от свобода за десетки доказани кражби на автомобили от групата му по южното Черноморие. Пижака бил вкаран в затвора, като адвокатите му обжалвали присъдата и инкогнито тя му е намалена с 4 години. Той обаче успял да излезе само след 3 години, защото според официалната информация е работил зад решетките.

Преди седмици той и групата му бяха задържани от бургаските антимафиоти, като бяха обвинение в 39 доказани случаи на крадени коли от висок клас. Тогава в ареста попадат соченият, като тартор на групата Пижака, 55-годишен заедно с неговия помощник Александър Александров – Сашо Полицая и другите членове на групата Иван Киров – Мисирката и братята Николай Найденов и Димитър Найденов. Те променяли номерата на рамата на крадените коли и след това продавали „стоката“ в Турция. В момента на задържането са открити 10 луксозни джипа Лексус и Тойота, които са били с подготвени документи. Те е трябвало да бъдат закарани до Одрин.

Въпреки заканите на Пижака, че ще съди Прокуратурата и МВР, защото му приписвали неверни криминални истории, съдът остави цялата му група зад решетките. Според тартора това е пиар акция на бургаската полиция. Той твърди, че от 2020-та година търсят схема за регистрация на крадени автомобили в КАТ, но тъй като не са открили нищо се опитват да замажат действията си. На излизане от съдебната зала той се провикна към медиите, че ако бъде оправдан кой трябва да съди после – съдията, прокуратурата или МВР.

Информирани в действията на групата на Пижака споделят, че им помагат и действащи полицаи от КАТ, които прибирали поне 2 000 лева на „оправена“ кола, а връзката с ченгетата е Сашо Полицая, който до скоро е бил служител на МВР преди да бъде уволнен заради корупция.

Запознати твърдят, че без подпис и печат о началника на КАТ няма как нито един луксозен автомобил да бъде пререгистриран, те настояват да се извърши проверка кой от ръководството на КАТ е издавал тези документи.

Източник: Уикенд

Босът на канал за крадени коли Пижака – предсрочно на свобода