март 28, 2024

Богьовеца вършее с нова банда

https://kliuki.net/skandali/bogyoveca-varshee-s-nova-banda/166729 Kliuki.net
Богьовеца вършее с нова банда

Сочен е за килър №1 в страната

Бандитът Ивайло Симеонов, по-известен като Богьовеца е сочен за един от най-садистичните в тази сфера.

Оказва се, че Богьовеца е сформирал нова банда и се е дистанцирал от доскорошния му партньор и пръв приятел Йоско Костинбродския.

Според информация от службите, той предлага на различни лица от ъндърграунд средите услугите на хората си, както и неговите лични. Те са от добре познатия арсенал – трафик на наркотици, рекет, връщане на дългове, осакатяване, а перлата в менюто им, са убийствата.

Богьовеца вършее с нова бандаУслугите били извършвани от десетина роми, които Богьовеца събрал от Лом и Видин. Самият той вече заемал статут на тартор и само приемал поръчките, без да участва в изпълнението им. Така например според тарифата поръчката на сериозен побой над жертва с гарантирано счупване на крайници излиза на стойност около 10 хиляди лева.

Връщането на дълг пък се таксувало 60% от търсената сума.

Бандата е сложила праг – занимава се само със задължения, надхвърлящи 100 хиляди лева. Цената на убийствата пък започва от 30 хиляди лева и нараства в зависимост от целта. В случай, че набелязаният за ликвидиране обект има охрана, тя може да нарасне и до 100 000 евро.

МВР има подозренията, че някои от убийствата през последните две години, са били осъществени именно от бандата на Богьовеца. Припомняме, че в началото на май 2016 г., той бе осъден на лишаване от свобода за срок от 17 години заради опита му да убие ромския лидер Киро Японеца. Впоследствие обаче Апелативния съд го оправда изненадващо, а още по-скандално бе, че Върховният касационен съд потвърди решението.

Вероятно си спомняте, че на 12 юни 2003 г., Богьовеца бе прострелян в автомобила си от моторист с маска и каска на главата. Инцидентът се случи в столичния квартал „Красна поляна“, а той се отърва като по чудо само с рана в лявото рамо. Според очевидци срещу него са били изстреляни пет куршума.

Две години по-късно – на 9 април 2005 г., мъж с маска на лицето гърмя и по Киро Японеца на столичния бул. „Васил Левски“.

Причината Богьовеца да образува собствена банда е фактът, че откакто Йоско Костинбродския се покри в Сърбия и Гърция, бандата му не работи. Само преди месец той бе въдворен в столичния затвор, след като преди две години бе заловен в Сърбия и екстрадиран към родината.

МВР от години наред сочи Богьовеца като поръчков килър №1 в страната ни. Има подозрение, че е участвал в ликвидацията на близо 20 души като в някои от случаите той лично натискал спусъка.

Екзекуциите са били извършвани от средата на 90-те години до 2010 година. Поръчители били известни мафиотски имена като братя Галеви.

Името на Ивайло Симеонов нашумя след убийството на ромския бизнесмен Тани Танев от Долни Дъбник, извършено на 12 февруари 2008 г. Ликвидирането му бе поръчано от Станчо Владов от Костинброд като за целта е броил 50 бона.

Тогава прокуратурата посочи, че мотивът за убийството е финансов.

50-годишният строителен предприемач Владов и по-възрастния от него Танев се познавали отдавна. Танев бил наясно с далаверите на строителния предприемач и постоянно го изнудвал за пари като го заплашвал, че ако не получи сумата, ще го издаде на полицията. Накрая Владов не издържал на натиска и го очистил.

Източник: Уикенд