“24 часа” и “Труд” отиват на съд за клевета

Гласувайте за статията

Водещите всекидневници “24 часа” и “Труд”скоро ще бъдат призовани в дело за клевета. Срещу вестниците ще бъдат заведени два иска заради пловдивската им притурка “Твоят ден”. Двете семейни жени, които имат претенции към издателя, ще заведат дело за клевета, уронена част и създаване на семейни проблеми. И всичко това, защото във въпросната притурка се твърди, че кметът на община “Родопи” Йордан Шишков имал две любовници сред служителките в общината.

Скандалната информация довела до голям стрес за децата на оклеветените семейни жени и станала причина те да не желаят да посещават учебните заведения, защото съучениците им ги нападали. Двата всекидневника били единствените тиражки, разпространявани в местата, където живеят пострадалите жени. Което довело до още по-голям срам за семействата на опозорените дами.

Юристите определят действията на всекидневниците като голяма грешка, накърняваща достойнството на двете жени. Дори материалите да са достоверни, те не трябва да бъдат тиражирани публично, обясняват още специалистите. Скандалната притурка ще донесе неприятности и за издателя и най-вероятно ще последва публично извинение, което едва ли ще оправи нещата.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

1 коментар to ““24 часа” и “Труд” отиват на съд за клевета”

  1. Dimitar Dimitrov

    юни 17. 2011

    Щом такива коментари са възможни в регионалните притурки на "24 часа" и "Труд" – то май наистина е по-добре да спрат да ги издават. Дано новият всекидневник на Медийна група България, който ще стартира в началото на юли, да бъде на по-високо ниво…

    Reply to this comment

Добавете коментар