Щерката на Путин се развела тайно с холандския си съпруг (Мария и Йорит се разделили още преди войната – Подробности)

Щерката на Владимир Путин се е развела тайно, узна Kliuki.net.

Мария Воронцова, за която се говори, че е най-голямата дъщеря на президента, от брака му с бившата му жена Людмила, е сложила край на брака си с холандеца Йорит Фаасен. Двамата са се развели тихомълком ище преди войната като причините за това не са ясни.

Йорит е бизнесмен, син на полковник в холандската армия. Той дълги години е работил в Русия – в „Газпромбанк-Инвест“ и „Стройтрансгаз“. Самата Мария отново се представя с фамилното име на баба си – Воронцова, тъй като не иска да я свързват с баща й.

щерката на Путин
Снимка: Daily Mail

Миналата година тя бе интервюирана по канал „Россия 24“ относно руските усилия в борба с редките генетични заболявания при децата, без никъде да се посочва, че е дъщеря на Путин

„Мечтата й да отвори медицински център за супербогати чужденци е разбита“, посочват руските журналисти.  Мария Воронцова е специалист по редки генетични заболявания при децата. Тя е водещ изследовател към Националния медицински изследователски център по ендокринология към Министерството на здравеопазването на Русия.

Сергей Кънев посочва, че Путин „направи лоша услуга на голямата си дъщеря“, като предизвика масивни санкции от Запада срещу страната заради войната с Украйна.  „Тя има солиден дял в мегапроект за изграждане на супер модерен медицински център край Санкт Петербург“, разкрива още той.

„Плановете бяха да се привлекат пациенти от Европа и богати шейхове от страните от Персийския залив. А сега след атаката над Украйна, какви европейци и шейхове ще дойдат?“, допълва Кънев.

Източник: Daily Mail

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.