Холандски медии гърмят: България щеше да спечели Евровизия! (Песента на Виктория хит)

България е имала всички шансове тази година да спечели Евровизия с песента на Вики Георгиева

Eдни от най-големите медии в Холандия, страната домакин на отмененото 65-то издание на „Евровизия“, излязоха днес със заглавия ‘Bulgarije had songfestival gewonnen’ (България спечели Евровизия) и „Dit liedje had waarschijnlijk het Songfestival 2020 gewonnen“ (Тази песен вероятно щеше да спечели Евровизия 2020).

Публикациите в De Telegraaf , RTL Nieuws, AD.nl, Shownieuws, Ditjes & Datjes, RTL Boulevard, Tubantia и Welingelichte Kringen посочват, че преди крайното решение за изместване на конкурса за 2021 година Виктория, която щеше да изпълни „Tears Getting Sober“ в Ротердам, е била големият фаворит за победата и пишат „Ако конкурсът беше продължил, България вероятно щеше да победи“.

Евровизия България
Снимка: БНТ

Вчера беше обявено, че 65-ото издание на песенния конкурс Евровизия ще бъде изместено за 2021 година. Причината за крайното решение на организаторите на конкурса от Европейския съюз за радио и телевизия и националните телевизии домакини на Нидерландия е разпространението на COVID-19 в Европа и предизвикателствата, които то поставя пред реализирането на най-мащабното телевизионно шоу в света. Все още се очаква решение за това дали участниците на Евровизия 2020 ще бъдат допуснати да представят страните си на конкурса през 2021 година в Ротердам.

Конкурсът Евровизия се провежда всяка година без прекъсване от 1956 година насам, което го прави една от най-дълго съществуващите телевизионни програми в света. Музикалната надпревара събира пред екрана над 200 милиона зрители от цял свят. На 28 март Виктория планира своя първи онлайн концерт на живо от дома си в София, с който прави жест към феновете и последователите си. Той ще бъде излъчен безплатно на eurovision.icard.com от 20 часа българско време, пише hotnews.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.