Хит в мрежата! Американската посланичка Херо Мустафа меси баница за Коледа (Видео)

Гласувайте за статията

Американската посланичка Херо Мустафа замеси българска баница за първата си Коледа в София

Посланичката на САЩ Херо Мустафа се превърна в звезда в социалните мрежи. Тя замеси типично българска баница за Коледа, с което почете традициите.

Американската посланичка, пое в края на лятото поста си в посолството в София и от първия ден предизвиква огромен интерес с нестандартните си решения. Най-напред тя изнесе реч на български, с която поздрави домакините си и им благодари за топлото посрещане. А след това предприе редица инициативи в различни сфери.

Първата й Коледа в България обаче се оказа най-атрактивната й инициатива. Посланик Мустафа реши да разточи истинска българска баница. И сама замеси тестото, разточи корите и нареди плънката.

Под зоркия поглед на шеф — готвача Станислав Петков – Стенка, тя направи традиционното коледно ястие. Инициативата бе в рамките на седмичната поредица на американското посолство, наречена „Културни контакти“.

„Храната е важна част от всяка култура. За да разбереш истински една култура, трябва да разбереш и оцениш храната“, казва посланик Херо Мустафа.

Тя допълни, че обожава да готви и винаги когато има време, приготвя различни вкусни ястия заедно със съпруга си.

„Обожавам да готвя. Със съпруга ми готвим заедно, когато имаме време. И майка ми е отличен кулинар“, споделя още посланикът, цитират от „Би Ти Ви“.

Посланичката, която е и майка на две деца, не за първи път влиза в кухнята. Да приготви баница по български обичай обаче, е нещо, което за първи път прави.

Инициативата й се превърна в хит в социалните мрежи. И предизвика истински фурор.

Американския посланик Херо Мустафа разточи българска баница за Коледа сн. Фейсбук

Американския посланик Херо Мустафа разточи българска баница за Коледа сн. Фейсбук

Посланик Херо Мустафа се възползва от случая, за да поздрави цялата българска общественост с празника на Рождество. И добави, че е повече от щастлива да празнува в България този светъл празник. Как се справи с баницата и какво още сподели, вижте във видеото по-долу.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар