Уебмастър пише любовни стихове! Издаде първа стихосбирка

Уебмастър пише любовни стихове! Издаде първа стихосбирка
5 (100%) 1 vote

Павел Матеев е човек, който наистина ще ви изненада

Ще ви изненада не само с любовната си лирика или с облачната си душа. Противоречивата му личност дава отражение както върху стиховете му, така и върху професионалната му насоченост. Той е „правяч на сайтове“, който пише поезия. Рядко срещано съчетание, нали?!

Ако питате него обаче, в това няма нищо странно. „Двете неща са свързани, защото се създава нещо, твори се! И сайтовете, и стиховете са мои творения, мои деца. Ако се грижа добре за тях, резултатът е приятен или поне поносим“, разказва Павел Матеев в интервю за HotArena.

Първите си стихове той пише още като студент по „Българска филология“– преди около 20 години. В последствие обаче стихоплетството отстъпва на интернет сайтовете, и талантът му остава скрит някъде дълбоко в душата му.

Навършвайки 40 години, светогледът на Павел Матеев се преобръща и той отново хваща перото. „Вдъхновението винаги е било в мен, а римите не са спирали да се блъскат в главата ми“, разкрива поетът. Така решава да събере всички свои творби в една стихосбирка, която носи името на едноименното стихотворение „Облачна душа“.

Книгата е разделена на три части – „Влюбен“, „Самотен“ и „Обичан“, в които Павел лирично разгръща своята душа. Повечето са посветени на тогавашната му приятелка, днес – негова съпруга, от която има две деца.

Подарява си стихосбирката за своята 40-годишнина, но пътят към душата му не спира дотук. Матеев подготвя втората си книга – тази, със стиховете, вдъхновени от сегашния му живот. И казва, че ще е много по-зряла от другата. Как днес съвременният уебмастър разголва душата си в рими, предстои да разберем…

А дотогава може да прочетете повече за „Облачната душа“ на Павел Матеев, като си закупите стихосбирката от книжарници „Хеликон“ или онлайн от ТУК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар