Убиецът на Милен Цветков и гаджето му стягали сватба (Дрогираният Кристиан и Симона сгодени – Подробности)

Гласувайте за статията

Убиецът на Милен Цветков поиска да бъде освободен понеже щял да се жени

На прага на сватба са били обвиненият за умишленото убийство на журналиста Милен Цветков и неговата приятелка, която избяга от мястото на фаталната катастрофа в София навръх Великден.

22-годишният Кристиан Николов и гаджето му Симона Цанкова били във фактическо съжителство. Двамата имали връзка от няколко години. Това става ясно от показанията на майката на момичето, което пътува в мощния джип, който помете колата на Милен Цветков. Заедно с двамата в автомобила е бил и другарят им Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Симона и Георги духват от мястото на катастрофата, а впоследствие прокуратурата ги обвини за затаяване на факти и обстоятелства около престъплението.

убиецът на милен цветков гадже

Снимка: Клюки.нет

Подробности за връзката между дрогирания Кристиан и Симона стaват известни на криминалистите още в първите часове на разследването прокрай разпитите на техни близки. Двамата се запознават, докато са ученици в столичното 73-то училище. Симона е една година по-малка от гаджето си. Заради куп провинения Кристиан е преместен в Немската гимназия, а след като я завършва, отива да следва в Германия. Симона е приета за студентка по психология в Софийския университет.

Кристиан и Симона произхождат от семейства с много различен социален статус. Майката на Кристиан – Десислава, е богата бизнес дама, а баща му – предприемач. Двамата са разведени. Кристиан живее с майка си, когато не е в Германия.
Родителите на Симона са хора от средната класа. Баща й работи в куриерска фирма, а майка й се занимава с недвижими имоти.

От профили на Симона в социалните мрежи се вижда, че тя е момиче с отношение към дрогата и бунтарството. На стената си е качвала провокативни и скандални снимки от разгулни купони в компанията на татуирани младежи с разширени зеници. Профилите вече са изтрити от мрежата. Симона е имала съвсем различен имидж в университета, съобщава в. „24 часа“. Сред колегите си тя била известна като старателна студентка. На лекции ходела без пиърсингите, които са накичени по лицето й на снимките от мрежата.

Самата Симона и Георги Иванов отказали да дават показания пред разследващите за катастрофата, в която бе убит Милен Цветков. Според непотвърдени към момента данни Кристиан, Симона и приятелят им Георги са били на купон на Витоша преди кървавия инцидент. Предположенията са, че там компанията се е друсала с дрога.

По време на делото за определяне на мярката за неотклонение на Кристиан в сряда късно вечерта той самият заявил, че е сгоден. Това бил и един от мотивите му да поиска да бъде пуснат от ареста. Освен него обвиненият посочил, че иска да излезе от килията, за да продължи образованието си в Германия. Съдът не прие тези аргументи и остави обвинения задържан под стража.

Друсан с четири наркотика

Кристиан Николов е шофирал джипа на майка си под влиянието на 4 вида наркотици, когато блъска с висока скорост на червен светофар колата на Милен Цветков и го убива. Освен марихуаната и амфетамините в кръвта на Кристиан Николов са открити следи от бромазепам и кокаин, съобщиха от прокуратурата. Ако това обвинение издържи в съда, той може да отнесе присъда от 15 до 20 г. или доживот, пише България днес.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар