март 29, 2024

Топ 5 вратари в Европа през този сезон

https://kliuki.net/kliuki/top-5-vratari-v-evropa-prez-tozi-sezon/162320 Kliuki.net
Топ 5 вратари в Европа през този сезон

Различните вратари имат своя собствена характеристика.

Някои разполагат с едни от най-добрите защитници, за да ги предпазят от много голове, докато други трябва да бъдат много внимателни и да предпазват своите отбори от загуба. Вратарите без съмнение играят важни роля при всеки мач. И така, кои са най-добрите 5 вратари за този сезон според Betindex? Топ 5 вратари в Европа през този сезон

  1. Кейлор Навас (PSG)

След напускането на Джалуиджи Буфон, ПСЖ успя да получи двама блестящи вратари в лицата на Кейлор Навас и Серджо Рико. Костариканецът завърши сезона на френската Лига 1, който беше отменен с десет мача със спасени 18 гола, процентът му на спасяване е 73.13%.

  1. Тибо Куртоа (Реал Мадрид)

Бившият пазач на Челси записа 12 чисти мача в Ла Лига през този сезон, което го поставя на второ място в чистата таблица на Ла Лига този сезон и неговият процент на спасяване от 75% е сред най-добрите резултати в лигата.

  1. Алисън Бекер (Ливърпул)

Алисън Бекер спечели първата награда на ФИФА за вратар на годината, след като се наслади на най-добрия си сезон с Ливърпул, който ги накара да спечелят шестия си трофей в Шампионската лига. В този рекорден сезон, Алисън беше превъзходен. Процентът му на спасяване е 80,36%, който е най-високият в лигата.

  1. Марк-Андре тер Щеген (Барселона)

Марк-Андре е известен като момче с голяма последователност и той го е доказал в продължение на дълъг период. Германецът е класиран толкова високо, тъй като неговите качества са комбинация от големите силни страни на Едерсън и Алисън. Той също е доминираща сила, когато се намира 1 към 1 срещу нападател.

  1. Ян Облак (Атлетико Мадрид)

Вратарят на Атлетико заема първо място заради вратарските си постижения в Европа. Ян Облак, който се присъедини към Атлетико Мадрид срещу 16 милиона евро, година след година показва качествена игра. Словенският стопер има 12 чисти мача в Ла Лига през този сезон и допусна 21 гола. Процентът му на спасявания е много впечатляващ - 74,71%.