Топ пулмолог разкри истината за Ковид-19 и пушачите!

Гласувайте за статията

Д-р Симидчиев разкри истината за Ковид-19 и пушачите!

Пулмологът Д-р Симидчиев коментира пред Нова телевизия теорията за това, че пушачите са по-защитени от заразяване с вируса. Разбира се, моментално я обори и обяви за рекламен ход.

„Доказано е, че тютюнопушенето намалява имунната реактивност на дихателните пътища. И води до блокиране на част от механизмите, които защитават дихателната ни система. Няма никаква логика в това да има нещо вярно, за мен си е чиста лъжа“, категоричен е пулмологът.

Колкото до лечението с хлорохин и хидроксихлорохин той коментира, че в повечето страни тези две лекарства се прилагат при лечението само на най-тежко болните. И щом това е така, шансовете за летален изход са много по-големи.

„Животът няма да бъде същият като преди, макар да се връща към нормалното си темпо. Преди пандемията от Ковид-19 Китай беше „световният завод” за всякакви продукти. Там се произвеждаше всичко, но в тази криза хората разбраха, че да сложиш всички яйца в една кошница не е удачно решение.

И Китай никога повече няма да бъде такъв завод. Тепърва ще се видят мащабите на икономическите последици от кризата“, заяви той в студиото на „Неделята на NOVA”.

Според него ще са необходими минимум 12 месеца, за да се добие ценна информация относно вируса. Ковид-19 пощади България и беше с нисък интензитет в страната ни, благодарение на мерките, които се взеха навреме, убеден е Симидчиев.

Но смята, че държавата ни трябва да се подготви със запаси от кръвна плазма независимо дали ще има втора вълна у нас. Според него в България има достатъчно специалисти, които могат да работят това, както и голям брой преболедували от коронавируса, цитира Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар