Нов проблем ще нанесе тежък удар по Европа

Гласувайте за статията

Престъпниците винаги намират начин да измамят

Задава се нов проблем, който ще нанесе изключително тежък удар по Европа, предупреждават от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Става въпрос за спешното финансиране заради пандемията, което ще доведе до пагубни последствия в Европа.

Финансирането, предназначено за подпомагане на икономическия спад, причинен от пандемията, вероятно ще подхрани корупцията в цяла Европа.

Европа

Престъпниците винаги намират начин да измамят

Това предупредиха от агенцията по сигурността на /ОССЕ/, пише „Дойче веле“. В изявление на ОССЕ се казва, че престъпниците са много адаптивни в кризисни ситуации и ще намерят начини да кандидатстват с измами за помощ.

„Страните, засегнати от пандемия в 57-членния блок на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), ще бъдат допълнително затрупани от корупция през следващите месеци“. Това заяви Томас Гремингер пред австрийската агенция АПА.

„Подозираме, че през следващите месеци ще станем свидетели на много повече корупция“, заяви швейцарският дипломат и генерален секретар на базирания в Женева орган, фокусиран върху сигурността в блока.

„Престъпниците се адаптират бързо към слабостите на обществените системи, предизвикани от кризата с коронавируса“, каза Гремингер. Той добави, че вероятно трафикът на хора също ще се увеличи.

„Граничният контрол, въведен отново през март в почти всички държави от ЕС – по-рано „без граници“, натовари много власти и отклони ресурси“, каза той. Освен това предупреди, че престъпниците сега експлоатират подобни недостатъци.

И това положение беше допълнително затруднено „от много националистически инстинкти, солови инициативи и едностранни изолационни подходи“, заяви той.

Преди пандемията в Шенгенската зона, включваща 22 държави от ЕС и 400 милиона европейци, са се осъществявали приблизително 1,25 милиарда пътувания годишно, пише vesti.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар