Стимулиране на бърз растеж на косата по напълно безвреден начин вече е възможно

Гласувайте за статията

Косопадът е един от най-широкозастъпените проблеми в областта на дерматологията. Различни могат да бъдат причините за него – стрес, употреба на вредни козметични продукти, топлинна обработка на косата, инфекциозна патология, включително COVID-19. Изпитваме какви ли не рецепти върху косата ни, само за да възвърнем първоначалните ѝ обем и дължина, но истината е, че не всички са ефективни, и особена внимание трябва да бъде обърнато върху причината за наличното отпадане на косми.

Разнообразието от различни методи за спиране на косопада и стимулиране на бързия растеж на косата продължава да расте с всеки изминал ден. Въпреки всичко доста от тези методи ефективни и резултатът е видим.

Как да стимулираме бързия растеж на косата ни без да използваме вредни продукти?

Съществуват някои тънкости в ежедневието, които са известни на по-голяма част от дамите, но въпреки това днес ще вдигнем завесата зад тайната на ефективния растеж на косата. Необходимо е да прилагате специална грижа не само за дължината на косъма, но и за Вашия склап. Това включва различни процедури като редовно сресване на косата, регулярна хигиена, която трябва да бъде балансирана – не е нужно косата да бъде измивана всеки ден, но не бива и да я занемаряваме, за да позволим на тъканите да дишат от ексцесивно произведения себум от кожата.

Съществува ли доказан препарат, стимулиращ растежа на косата?

Отговорът е „Да“ и се нарича Minoxidil. Основната му роля е свързана с така наречената вазодилатация или разширяване на кръвоносните съдове и навлизане на по-голямо количество кръв, богата на кислород и хранителни вещества. Като резултат наблюдаваме стимулираното делене и развитие на клетките, участващи в изграждането на космените фоликули, а заедно с това и израстването на косъма.

Ефектът на Minoxidil е доказан във времето и неговото приложение е все по-широко застъпено в ежедневната грижа за косата сред обществото. Хубавото е, че освен върху скалпа, този препарат може да бъде прилаган и във връзка със стимулирането на развитието на брадата, чиято външност също може да бъде засегната при някои от специфичните форми на оплешивяване при мъжете.

Косата е част от тялото ни, за която трябва да отделяме част от нашето внимание всеки ден, ако искаме да изглежда добре. Различни са методите, доказани за стимулирането на растежа, но въпреки това понякога се налага да използваме и някои препарати. Най-ефективният такъв определено е Minoxidil и благодарение на ефекта му вече е възможно да се похвалим с гъста и здрава коса.

Източник на снимка:
Nina Buday / Shutterstock.com

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар