Стефан Софиянски забъркан в мафиотска сделка

Никой не може да ги помръдне от там от години

Вече втора поредна година автокъщата на мутрите категорично отказва да се изнесе доброволно от Борисовата градина, където са заграбили и застроили два декара площ.

Заради опитите на Столична община да изгони автокъща „Капитолия“ от Борисовата градина вече няколко общински съветници били заплашвани с побой и дори с разстрел.

Мафиотската автокъща е заграбила незаконно и е застроила близо два декара от парка, разположен в центъра на София.

Оказионът е собственост на сенчестия ливански бизнесмен Салех Асил, който е първи братовчед на застреляния преди време Фатик.

Опитите на Столична община и кмета на район „Средец“ Трайчо Трайков да премахнат незаконните метални чадъри, двуметровата ограда и постройките, които съдът обяви за незаконни още преди шест години, претърпяха пълен провал, при това за пореден път.

При последното посещение на служители на Градска мобилност, полицаи и председателят на СОС – Георги Георгиев да влязат в мутренската автокъща, бяха посрещнати от информационна табела, че всички служители са в платен годишен отпуск.

Още два опита на Столична община били провалени седмица по-рано.

Въпреки фактът, че автокъщата е незаконна, не съществува сила, която да изгони братовчеда на Фатик от парка в централната част на София.

Завземането на парцела под автокъщата се случило на два етапа – отначало, докато кмет бил Стефан Софиянски, общинското дружество продало намиращата се върху терена сграда на съпругата на Салех Асил и фирмата й – ЕТ „Минкин – Албена

Минкин”.

Цената е смешно ниска – 12 пъти под пазарната по онова време.

По-късно общината дава парцела наоколо под наем и теренът моментално бива ограден. Заради удобството на важни клиенти, биват вдигнати огромни метални навеси. Те били с цел запазването на лимузините от влиянието на атмосферните условия.

При все, че строежът е направен без наличието на разрешително, на властите им отнело доста време, докато реагират. Още по онова време общинари коментират, че забавянето е нарочно.

Източник: Уикенд

17 коментара
 1. ДаКастрирамеСулюПаси казва

  Ако беше избесен , когато можеше и когато трябваше елитът от СДС-Шайката ,включително и този душевно нечистоплътен субект, България още преди 30г.щеше да се е превърнала във втора Швейцария .
  И сега не е късно да бъдат изнесени оцелелите шайкаджии,но кел файда,когато всичко е изпокрадено и сринато от тях до земята .

  1. Анонимен казва

   Вярно е.

 2. Анонимен казва

  Като има власт и затова харчи народни пари

 3. Някой отвътре казва

  Няма как да го пипнат Стефчо Усмивката,защото цяла България в лицето на всякакви бизнесмени е лапала от него!
  Пипнат ли,те къде отиват като се разговори?
  Това е най-малкото откъм пари и завземане!Колко от „Софийски имоти“ се взе на безценица!
  Не по 12-13 пъти,а направо по 30-40!

  1. Анонимен казва

   Обществена тайна е, но си нямаме BG. Кьовиши..

 4. Анонимен казва

  Та питам , има ли държава????

 5. Sisi казва

  Червената точка в челото му и на поколенията му

 6. Sisi казва

  Червената точка в челото му и на поколенията му. А останалите да гледаме и да се учим.

  1. Един глупак пита казва

   Че какво, ако идат овластени хора и си свършат работата? Щом в България един бандит може да бъде охраняван, то още по- добре трябва да бъде пазен един държавен служител, който да свърши работата си.

   1. Анонимен казва

    Чикаго..

 7. Анонимен казва

  Гадовеееее

 8. Анонимен казва

  Обществена тайна е, но си нямаме BG. Кьовиши..

 9. Анонимен казва

  Вярно е. Вярно е.

 10. Анонимен казва

  Белене.

 11. ДА АМА НЕ казва

  Стефчо – известен като крадеца с усмивката, оправи бъдещето на внуци и правнуци за години напред. Заграби доста имоти от столицата. А и доста хора уреди с такива на безценица. Сега излиза чат-пат по някоя медия да направи някое компетентно изявление и си харчи парите без да му пука. Нагъл до безкрай. Автокъща Капитолия е пример за това, каква държава сме.
  То да беше само това…..

 12. Сиси казва

  Има си хас с тоя сват

 13. Анонимен казва

  Пълен боклук е Стефчо.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.