Срам! Меган Маркъл краде речите си (Вижте как се излага с плагиатство)

Гласувайте за статията

Меган Маркъл отново лъсна в грандиозна издънка

Независимо че вече е кралска особа, херцогинята на Съсекс явно си позволява някои, по принцип недопустими за хора от нейния ранг, нещица. Последният гаф на Меган Маркъл практически представлява кражба на интелектуална собственост. На виртуална конференция на списание Fortune обявената от кралския двор за примадона съпруга на Хари се появи и изнесе реч, която на запознатите се стори безкрайно позната.

По време на самата реч Меган успя да сравни потребителите в социалните мрежи с хора, пристрастени към незаконни вещества. „Мисля, че има някои алгоритми, които създават тази мания. И това е изключително нездравословна ситуация. За много от нас социалните медии са зависимост. В света има много малко неща, с които се наричаме „потребители“: хора, които употребяват наркотици, и хора в социалните мрежи“, мъдрува херцогинята на Съсекс. Думите ѝ са посветени на опасностите, които създават социалните мрежи и прекаленото им влияние в ежедневния живот.

За наблюдателните обаче публичната реч на Маркъл е почти точно копие на съдържанието от документалния филм „Социална дилема“, достъпен в Netflix. Там например статистикът Едуард Тафти коментира: „Алгоритмите се подобряват, за да задържат вниманието ни. Социалните медии са наркотик. Само две индустрии в света наричат потребители своите клиенти: трафик на наркотици и софтуер“. Звучи ли ви познато?

Така Меган неслучайно се сдоби и със славата на плагиатка, при това използвайки чужди думи в публични речи, за които ѝ се плащат космически суми. Както коментира и tialoto.bg, в момента това са основните доходи на Хари и съпругата му. Затова би било коректно личност от ранга на Маркъл поне да се подготвя по подходящ начин за публичните си изяви. Още повече че трябва да се възприема като пример за морал и обществена устойчивост. За съжаление, до момента не ѝ се получава.

     Меган Маркъл хубаво успя да подразни обществеността

Меган Маркъл хубаво успя да подразни обществеността
Снимка: фейсбук

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Клюки.нет препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар